Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Trei Tenori Italieni @ Casa de Cultura a Sindicatelor

Trei Tenori Italieni

Trei Tenori Italieni @ Casa de Cultura a Sindicatelor

Ce poate fi mai potrivit în cea mai frumoasă lună a anului, când ghioceii mijesc, si natura incepe sa prinda viata, decât o călătorie muzicală în “Bella Italia” pe ritmurile canzonetelor napoletane și a celor mai celebre arii din operele italiene, dar și cu gândul la țărmurile mărilor ce scaldă “patria muzicii”, cea Adriatică pe de-o parte și Mediterană, Tireniană și Ligurică pe de alta! Iar toate acestea se intampla in luna in care sarbatorim FEMEIA – mama, sotia, iubita

 

Și cine ar putea fi mai nimerit să ne poarte în această poveste muzicală de ziua femeii, dacă nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultând și cântând de mici aceste canzonete și arii celebre? Cine le-ar simți, le-ar trăi și le-ar cânta mai bine decât ei?

Tocmai de aceea ne-am gândit ca arii celebre precum “Nessun dorma”, “La donna e mobile” sau canzonete ca:

„Mamma”, “O sole mio”, “Santa Lucia”, “Funiculi, Funicula” sau “Caruso”, ca să amintim doar câteva dintre cele pe care le veți asculta, vă vor face să pășiți optimiști în primavara ce va veni!

 

Spectacolul “3 Tenori Italieni” este un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști legendari care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor, iar vocile excepționale ale celor 3 tenori invitați, Federico Veltri, Fabio Serani și Angelo Forte, voci în cel mai pur stil al belcanto-ului Italian, vor reaminti publicului de frumoasele voci ale celor care au fondat acest concept.​

 

Spectacolul va fi unul interactiv, conducerea muzicală fiind asigurată, după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, a lui André Rieu, “cu vioara în mână”, de tânărul dirijor și solist violinist Bogdan Costache, un nume deja cunoscut în toate filarmonicile și teatrele de operă din Europa. El va dirija celebra ORCHESTRA DI TEATRO D’OPERA ITALIANA si ORCHESTRA OPEREI VOX, facilitandu-va din nou intalnirea cu celebri artisti instrumentisti din Europa si din lume!

 

Publicul va fredona celebrele refrene ale canzonetelor, alături de frumoasele noastre coriste si vor tine ritmul alaturi de balerinii nostri, așa încât toată lumea să vibreze și să trăiască arta la superlativ!

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută