Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Tidal Wave @ Palatul Culturii Ploiești

Tidal Wave

Tidal Wave @ Palatul Culturii Ploiești

Muzeul Județean de Știintele Naturii Prahova în parteneriat cu domnii Constantin Radu, Marius Simion și Mladin Bogdan-Dumitru, colecționari și membri ai grupului de inițiativă cu specific istorico-documentar, au onoarea de a va invita la vizitarea expoziției eveniment ediția a II-a: Tidal Wave, 80 de ani de la “Valul Nimicitor” – 1 august 1943, la Palatul Culturii – Sala Coloanelor în perioada 31.07 – 11.08.2023.

Astfel proiectul nostru expozițional aduce în fața publicului larg obiecte, documente și fotografii legate în mod direct de evenimentele istorice ale anului 1943 în zona petroliferă a județului Prahova.

Misiunea americană de bombardare a centrelor petrolifere din jurul orașului Ploiești în anul 1943 este cunoscută în literatura de specialitate ca ,,Tidal Wave” – “Valul Nimicitor” și este recunoscută de forțele aeriene americane ca fiind misiunea cea mai dificilă, costisitoare și tragică, cu cele mai multe pierderi de vieți omenești, militari americani picați la datorie, și cu cele mai multe medalii de onoare acordate vreodată în istoria Statelor Unite ale Americii într-o singură misiune.

În egală măsură eroismul și priceperea tunarilor, aviatorilor români și germani, care au decis soarta acestei misiuni. Un alt aspect pe care vrem să îl prezentăm este cotidianul ploieștenilor și al țăranilor din acele vremuri tulburi, cu aspecte și mărturii ale supraviețuitorilor.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută