Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Musical

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb @ Teatrul Metropolis

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb @ Teatrul Metropolis

 

Tu știi că-ți sunt complice credincios pe viață. Și te merit. Merit.”

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb este un musical de cameră în două personaje, bazat pe o întâmplare adevărată care a zguduit Chicago-ul anilor 1920 și a inspirat mai multe piese de teatru și producții cinematografice.

Tinerii de 19 ani Nathan Leopold si Richard Loeb, supradotați intelectual, par să aibă totul: provin din familii înstărite, sunt studenți la Drept și aspiră la cariere strălucite ca avocați. Dar, sub aparența perfecțiunii, fiecare ascunde câte o obsesie. Richard este mânat de puternice porniri distructive și are o apetență pentru delict, iar Nathan este îndrăgostit până la adorație de prietenul său. Convinși că sunt întruchiparea conceptului de „supraom” al lui Nietzsche și că sunt mai presus de legile societății, cei doi încheie un pact secret, pentru a-și satisface reciproc nevoile. Curând, relația de dependență și ambiția îi conduc pe cei doi pe un drum periculos, care le pune viețile în pericol.

 

Propunerea dramaturgică a lui Stehpen Dolginoff este una paradoxală – un text cu un subiect tulburător, dificil de digerat, care e acompaniat de o muzică minunată, fragilă, puternică. Tocmai contrastul ăsta face din Thrill Me un musical inedit. Nu ne-am propus să creăm un thriller despre doi criminali, nici o radiografie a unui raport abuziv dintre un călău și o victimă. N-am vrut să arătăm cu degetul un vinovat, nici să exonerăm pe cineva – spectatorul va decide cine a greșit și în ce măsură.

Pornind de la textul lui Stephen, care prezintă exclusiv perspectivele celor doi băieți, am vrut să explorăm relația dintre ei, fondul lor uman, nevoile lor, motivațiile care i-au făcut pe cei doi tineri să meargă atât de departe. Pentru că, la urma urmei, dincolo de orice manipulare și obsesie, întâlnirea dintre Leopold și Loeb a fost produsul unei mari nevoi de comunicare, de înțelegere reciprocă, de acceptare. Iar întâlnirile «fatidice» dintre oameni pot da naștere unor experiențe excepționale, pot fi o sursă fantastică de creație… sau îi pot spulbera.” – Touchstone Creative

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Metropolis

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută