Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

The Magic of Chick Corea

Noua stagiune de jazz a BIG BAND-ULUI RADIO debutează la Sala Radio cu un concert – omagiu: „THE MAGIC OF CHICK COREA”, eveniment dedicat memoriei marelui muzician de jazz american, care a trecut în neființă în 2021. Compozitor, pianist, percuționist, creator al unor piese celebre considerate astăzi standarde de jazz, Chick Corea a fost distins cu 27 de premii Grammy.

Concertul îl va avea ca solist pe George Natsis – unul dintre cei mai apreciați pianiști de jazz români – și se va derula sub conducerea muzicală a dirijoarei SImona Strungaru, aceasta fiind prima sa stagiune ca dirijor al prestigiosului ansamblu Radio România:

 

Publicul va putea asculta unele dintre cele mai reprezentative lucrări compuse de Chick Corea, precum <Spain>, <Armando’s Rhumba> sau <Fiesta> – în aranjamente de referință semnate de Mike Tomaro sau Michael Mossman – și îl va putea urmări pe maestrul George Natsis în ipostaze solistice, atât alături de Big Band, cât și cu două piese de combo în aranjamente proprii.

Începând cu anii ‘60, Chick Corea a participat alături de Miles Davis la nașterea curentului jazz fusion, o combinație de elemente ale jazzului clasic cu muzica rock, funk sau rhythm and blues. S-a născut astfel un univers muzical fantastic pe care Armando Anthony ‘Chick’ Corea (1941 – 2021) l-a dezvoltat și îmbogățit constant. Repertoriul pe care Big Band-ul Radio îl va prezenta publicului subliniază acest lucru prin abordarea mai multor lucrări din diferite perioade de creație ale artistului, precum Senor Mouse, Little Flamenco sau Crystal Silence.

 

Preț/bilet:

  • Categoria I – 50 lei
  • Categoria a II-a – 40 lei
  • Categoria a III-a – 30 lei
  • Categoria reducere 40% – 18 lei
  • Categoria reducere 90% – 5 lei

Categoriile de bilete reduse sunt disponibile la vânzare doar la Casieria Sălii Radio București.

Sursa: Sala Radio

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută