Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Tănase Fit’s Piaf @ Centrul Cultural Reduta

Tănase Fit’s Piaf

Tănase Fit’s Piaf @ Centrul Cultural Reduta

Concertul ,,Tănase Fit’s Piaf” îmbină într-un mod surprinzător de plăcut stilurile celor două mari doamne ale cântecului francez și românesc, Édith Piaf și Maria Tănase. Cele două cântărețe reprezintă repere semnificative ale Alexandrei Fits.
Pe Maria Tănase a descoperit-o la bunicii ei din Apuseni, unde auzea frecvent cântece din repertoriul „privighetoarei”. Apoi, la vârsta de unsprezece ani a găsit în biblioteca părinților integrala pe vinil a înregistrărilor ei, care i-au rămas imprimate în suflet. În aceeași perioadă, Alexandra a călătorit cu părinții ei în Franța, unde a descoperit-o pe Édith Piaf.
Visul de a cânta la fel ca cele două mari doamne ale cântecului a prins viață în sufletul ei și s-a realizat atunci când s-a mutat la Brașov, pentru a studia pianul la Facultatea de Muzică. Visul ei a prins viață datorită colaborării cu Mariano Castro, care a realizat cu rafinament aranjamentele orchestrale ale unor piese din repertoriul Mariei Tănase și ale lui Édith Piaf.
Un merit deosebit îl are dirijorul Cristian Oroșanu, alături de care Alexandra Fits a realizat proiectele reprezentative „Tănase simfonic” și „Fits cântă Piaf”, ulterior creionându-se un potpuriu reprezentativ din repertoriile celor două cântărețe, care s-a numit „Tănase Fits Piaf”.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută