Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

TANABATA mini festival de cultură Japoneză @ Ceainăria GreenTea

TANABATA mini festival de cultură Japoneză

TANABATA mini festival de cultură Japoneză @ Ceainăria GreenTea

 

Vă veți apropria de cultura și tradițiile din Japonia

”7 iulie! Ne vom revedea la fiecare 7 iulie” își strigă dorința stelele Altair și Vega despărțite de Caleea Lactee.

Ne vedem și noi pe 7 iulie la ceainăria Green Tea să sărbătorim unirea celor două stele Altair și Vega la mini festivalul de cultură japoneză ”Tanabata-festivalul dorințelor”.

 

Vă așteaptă ateliere prin care vă veți apropria de cultura și tradițiile din Japonia. Origami, Kimono, Ceremonia Ceaiului, Tanzaku (răvașe colorate pentru dorințe), spectacolul pentru copii ”Hagoromo-Mantia de pene” care vorbește despre legenda zilei de 7 iulie cu muzică tradițională japoneză și muzică cântată la flaut japonez shinobue.

Puteți să vă bucurați de toate aceste momente savurând un ceai Matcha, Sencha sau Gen Mai Cha și să vă răsfățați cu o prăjitură pe bază de matcha.

 

Program

  • 17:00 Atelier Origami pentru copii +3 anidonație 10 lei

(Alexandra Baranyi Origami Friends)

  • 18:00 Demonstrație de Ceremonia Ceaiului donație 10 lei

(Grupul de studiu al ceremoniei ceaiului de la Centrul de Studii Romano-Japoneze)

  • 19:00 Hagoromo- Mantia de pene +3ani donație 40 de lei

(spectacol pentru copii oferit de Etherium-eurythmy)

 

Înscriere online aici

 

Despre Tradiția Tanabata în Japonia

Cultura festivalului Tanabata își are originea în China și a ajuns în Japonia în timpul perioadei Nara (710-794). În această perioadă, festivalul Tanabata era inițial respectat doar în cadrul familiei imperiale.

Mai târziu, în istoria Japoniei în jurul perioadei Edo, festivalul Tanabata, așa cum este cunoscut astăzi, a luat naștere ca un amestec de tradiții japoneze și chinezești.

Datând de acum mai bine de 2000 de ani, Tanabata se bazează pe o veche legendă chineză cu “doi îndrăgostiți încrucișați”. Orihime era frumoasa și talentata prințesă a regelui cerului, iar Hikoboshi era un prinț păstor de vaci. Amândoi trăiau liniștiți de-a lungul râului “înstelat” al Căii Lactee.

Într-o zi, când s-au întâlnit amândoi de-a lungul acestui râu, s-au îndrăgostit, dar dragostea lor s-a dovedit a fi o distragere a atenției față de îndatoririle lor. Orihime a încetat să mai țese în timp ce vacile lui Hikoboshi se plimbau pe cer. Acest lucru l-a înfuriat foarte tare pe regele cerului și i-a despărțit pe îndrăgostiți peste Calea Lactee ca pedeapsă.

Unul dintre principalele obiceiuri de Tanabata este acela de a scrie o dorință pe un tanzaku (短冊), o bandă de hârtie colorată, și de a o atârna de o creangă de bambus.

Această practică a început în timpul perioadei Edo. Tanzaku este disponibil în cinci culori: roșu, albastru, galben, alb și negru. Aceste culori se bazează pe cele cinci elemente ale Chinei antice, din care se spune că derivă natura.

Aceste elemente sunt lemnul, focul, pământul, metalul și apa, cărora le corespund albastrul, roșul, galbenul, albul și negrul.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Ceainăria GreenTea

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută