Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Symphress @ Flying Circus 

Symphress

Symphress @ Flying Circus

Vă invităm la o seară specială la Flying Circus Pub, în cadrul căreia formația Symphress va lansa live noul single cu videoclip „Un Cântec Simplu”, un cover după balada rock a trupei bistrițene Nordica, lansată prima dată în anul 2003.

Concertul va purta și caracteristica unui omagiu adus celui care a fost Viorel Simionca, muzician, compozitor și profesor bistrițean, pianistul și vocalistul formației Nordica.

Suport artist: 40 RON

Invitați: Puls

Trupa Symphress a luat naștere în anul 2015 la Cluj-Napoca, inițial ca proiect de muzică acustică-ambientală. Mai târziu, în primăvara aceluiași an, s-au pus bazele dezvoltării proiectului înspre muzica progresiv-simfonică, rock și metal. Prima piesă lansată pe YouTube de către trupă, demo-ul Mortua Est, vine în anul 2017 și reprezintă doar o mică parte din sonoritățile trupei Symphress, dar se dovedește a fi o alegere inspirată drept primă compoziție proprie ce vede lumina zilei.

Încă de la apariție, formația a hotărât să se axeze exclusiv pe piese proprii care îmbină subgenul symphonic metal cu elemente ce provin din zona progressive, în special progressive metal. Piesa Solstice apare în 2022 și introduce un suflu cu adevărat simfonic în muzica trupei. Astfel, Solstice este prima piesă Symphress ce include o orchestră virtuală completă.

Primul material discografic complet – un album conceptual de progressive metal intitulat Father Time – Part I, a fost lansat în 23 martie 2023, urmat fiind de două concerte de promovare. Albumul conține piese atât vechi cât și noi din repertoriul obișnuit trupei, în total 14 la număr. În același an formația a ajuns în finala concursului Battle of the Bands by Rock the Camp cu o componență atipică la momentul respectiv, unde s-a clasat pe locul 4. În octombrie 2023, Dewsong, un nou single, vede lumina zilei, piesa abordând o stilistică provenită din sfera rock-ului alternativ britanic al anilor ’90.

Componență:

Andrada Hofmeister – voce

Sergiu Botezatu – voce

Mihai Brici – chitară, voce

Paul Trif – chitară

Alex Cosma – chitară bas

Alex Titieni – tobe

Trupa Puls a luat naștere în anul 2012, combinând inițial în setlist-urile sale material propriu cu reinterpretări după piese celebre ale trupei britanice Pink Floyd. Stilurile abordate de trupă sunt progressive rock și blues rock, fapt ce a dat naștere unor sonorități ample, care îmbină armonios vechiul cu noul. După o pauză de câțiva ani, Puls s-a reunit chiar la începutul pandemiei și și-a reluat activitatea concertistică, apărând la câteva festivaluri și la o sesiune live-streamed în studiourile Music Hub din Cluj-Napoca.

Componență:

Ciprian Cotfas – chitară, voce

Florentin Labiș – clape

Simi Echim – tobe, voce

Gabi Chiș – chitară bas

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută