Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

SWORDS – Spoken Word Sessions | pilot

SWORDS
Poeți, actori, autori și performeri se întâlnesc pe scenă într-un spectacol spoken word, completat de muzică și proiecții multimedia, în cadrul seriei SWORDS – Spoken Word Sessions.
Episodul pilot, avându-i ca protagoniști pe Sorin Despot, Răzvan Omotă, Cora Butnaru, Cristina Drăghici și Cosmin Perța, va avea loc duminică, 4 decembrie, de la ora 18:00, la Control Club. Evenimentul va fi moderat de Cosmin Perța iar performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.
Spoken word (nu) e poezie. Spoken word (nu) e teatru. Spoken word (nu) e muzică. Spoken word e sunet, imagine și mesaj. Spoken word e vibrație. E comuniune. E jazz și hip-hop, e dramă și comedie, e monolog și e dialog. Spoken word e emoție. E earworm. E performance. E simetrie. E rimă și ritm. Spoken word nu e politic și nu e politică. E justiție socială și anxietate. E mindfulness și explorare a sinelui. E vocea care rămâne cu tine când ajungi singur în cameră.
  •  Sorin Despot aka Soso este scriitor, comunicator și consultant MarCom. De mai bine de un deceniu, Soso coordonează o tabără anuală de creație la Săvârșin și organizează ateliere de scriere creativă și spoken word în București și Timișoara.

 

  • Răzvan Omotă se descrie în primă fază drept om, iar mai apoi spune că e actor, dansator, performer sau artist multidisciplinar și poet. Iubește să performeze din textele altora, dar abia așteaptă să se urce pe o scenă cu textele lui. În prezent lucrează la primul volum de poezii și speră să publice cât mai multe.

 

  • Cora Butnaru este actriță, a terminat studiile la Academia de Arte din Chișinău, iar apoi s-a mutat în București, unde a colaborat cu teatre de stat și independente. În ultima perioadă s-a axat mult pe explorarea ei performativă, colaborând cu alți performeri pentru instalații și performance-uri de artă contemporană.

 

  • Cristina Drăghici a publicat un volum de poezie, îl pregătește pe cel de-al doilea și, atunci când nu este performer de spoken word și poetă este medic rezident pediatru.

 

  • Cosmin Perța este poet, prozator, eseist, performer și manager cultural. În ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a făcut o instalație poetică multimedia, a organizat câteva zeci de evenimente poetice, a ținut ateliere de scriere și a performat în zeci de festivaluri pe patru continente.
  • Iulian Morar este creatorul și protagonistul edițiilor Midweek Tapes din Control, având totodata multe participări muzicale la diverse evenimente de spoken word din București.
Sursa: Facebook Control Club

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută