Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Strategies of Disappearance la Galeria Aparte UNAGE Iași

Strategies of Disappearance la Galeria Aparte UNAGE Iași
Strategies of Disappearance este un eveniment expozițional multimedia în colaborare cu WASP Studios, găzduit de Galeria Aparte UNAGE Iași.
27 septembrie – 29 septembrie 2023
Deschiderea: miercuri, 27 septembrie, ora 18:00
Artiști: Elena Copuzeanu, Flavia Giurgiu, Nikole Gushuley, Ilinca Hărnuț, Radu Marțin, Mălina Moncea, Ioana Rusu
Curatoare: Andreea Căpitănescu
Asistent curator: Mălina Moncea
Galeria Aparte – UNAGE, Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității de Arte George Enescu, Strada Sărărie 189, Iași
Ce poate fi ecologia întunericului, a dispariției imaginii, a modului în care arta se deschide pentru o înțelegere diferită a lumii, prin reflectarea critică și propunerea de ecologii alternative, înțelese ca un intermediar între modalitățile de organizare a vieții? Cum poate funcționa arta ca un laborator pentru o abordare diferită a lumii? Poate că este nevoie nu de a reglementa viața așa cum o știm, ci de a căuta posibilitățile noilor forme de viață. Nu este o chestiune de angajament de a salva lumea, ci de a renunța la dihotomii stabilite, între natură și cultură, muncă și timp liber, intuiție și știință, subiectul și obiectul uman și non-uman, care, împreună, au în comun distanța și compartimentarea antropocentrică. Strategies of Dissapearance încurajează formele de existență neutre.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută