Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Steaua fără nume @ Ateneul Național Iași

Steaua fără nume

Steaua fără nume @ Ateneul Național Iași

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

„Steaua fără nume”, un spectacol în care comedia se împletește cu drama, recomandat cu căldură tuturor celor care vor să viseze și să evadeze din cotidian! – Regizor Andrei Ciobanu

„Steaua făr nume” e o savuroasă comedie romantică plină de emoție, sensibilitate, lirism, empatie și, nu în ultimul rând, umor. Acțiunea se desfășoară în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, un timp plin de bonomia și parfumul specifice epocii. O gară dintr-un târg cenușiu de provincie- acesta este locul, aparent banal, în care se întâlnesc cele două personaje: timidul și visătorul profesor Miroiu și Mona, o fată frumoasă captivă a confortului lejer obținut. Dar ce se va întâmpla în noaptea specială care va urma va schimba pentru totdeauna destinul celor doi.

Bărbatul, care își imagina o lume de o frumusețe infinită, își vede materializat visul, iar femeia fără nicio adevărată pasiune, prinsă într-o lume a bogației materiale, se descoperă, în sfârșit, pe sine. Se va îndrăgosti Mona? S-ar putea. Se va (re)descoperi Mona? Cu sigurață.

Dar dimineață va disipa magia nopții și va aduce un personaj-cheie. Apariția lui Grig va obliga personajul central al piesei să penduleze între tentația visului și cea a luxului. Ce decizie va lua Mona?!

Durata piesei Steaua fără nume: 1h 50 min

Regia și versiunea scenică: Andrei Ciobanu

Scenografie: Cătălin Târziu

Compoziție muzicală: Dan Spînu

Light design: Lucian Țurcanu

Distribuție:

Bogdan Matei – Marin Miroiu

Cezara Fantu – Mona

Codrin Danilă – Radu Udrea

Alexandra Paftală – Domnișoara Cucu

Alin Zară – Grig

Gelu Ciobotaru– Șeful de gară

Răzvan Grosu – Ichim

Mara Lucaci – Eleva

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută