Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Spune-mi ce-ai făcut cu banii

„Spune-mi ce-ai făcut cu banii”, adaptare după V. Sigarev

Distribuția: Claudiu Bleonț, Anca Sigartău și Claudiu Maier

 

Râsul vindecă orice, sau mai bine spus este cel mai bun tratament; mai ales acum, când viața noastră, a tuturor, a pendulat între serviciu și casă, între restricții și relaxări temporare, între cutii cu medicamente luate preventiv și măști în spatele cărora doar puteam ghici expresia chipului, între frică și deznădejde și speranță și încredere.

Dar lumea merge mai departe – încetul cu încetul, pas cu pas, societatea începe să iasă din încorsetarea medicală și restricțiile impuse. Pare că de data asta, la capătul tunelului, chiar se vede luminița…

Despre lumina de la capătul tunelului este vorba și în piesa noastră. Un tunel hipnotic, în care lumina de la capăt este speranța unei vieți mai bune, este promisiunea unei înțelegeri reciproce, este descoperirea abilității de a ne iubi din nou.

Povestea este simplă: Nadejda Petrovna (Anca Sigartău) este disperată. Bărbatul ei Boris (Claudiu Bleonț) a băut iar și a uitat ce a făcut cu banii de salariu. I-au căutat prin toată casa, au răscolit mica lor garsonieră (Nadia și Boris sunt muncitori, el macaragiu, ea brancardiera – trăiesc greu, se descurcă și mai greu, trag de fiecare rublă). După epuizarea tuturor soluțiilor clasice, Nadiei nu-i rămâne decât o singură variantă – invitarea unui hipnotizator (Claudiu Maier), ales în urma unui anunț găsit în ziar, care să-l hipnotizeze pe Boris și să afle unde a pus banii de salariu.

Și de aici începe toată nebunia: sub hipnoză încep să spună tot ceea ce au făcut și ascuns unii de alții, ce părere au cu adevărat unii despre alții, ce vise și speranțe au. Dar totul, absolut totul, este un hohot continuu de râs. Situații imposibil de rezolvat, probleme din trecut, devin motive de dispută și generează soluții comice. Inclusiv un final pe care nimeni nu-l anticipează.

Așadar un spectacol de teatru care vă va provoca, vă va bucura și vă va arata că viață e frumoasă și că poți găsi iubire chiar și la etajul 10 al unui bloc de garsoniere din peninsula Kamceatka.

 

Ora de începere: 20:00

Preț bilet:  100 lei

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email