Meniu Zile și Nopți
kfc cheese branding mobile
KFCExtraCheesyZingerBurger
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Spune-mi ce-ai făcut cu banii? @ Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Spune-mi ce-ai făcut cu banii?

Spune-mi ce-ai făcut cu banii? @ Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Rasul vindeca orice, sau mai bine spus este cel mai bun tratament; mai ales acum, cand viata noastra, a tuturor, a pendulat intre serviciu si casa, intre restrictii si relaxari temporare, intre cutii cu medicamente luate preventiv si masti in spatele carora doar puteam ghici expresia chipului, intre frica si deznadejde si speranta si incredere.

Dar lumea a mers mai departe, pandemia a devenit istorie – incetul cu incetul, pas cu pas, societatea a iesit din incorsetarea medicala si restrictiile impuse. Pare ca de data asta, la capatul tunelului, chiar s-a vazut luminita…

" "

Despre lumina de la capatul tunelului este vorba si in piesa noastra. Un tunel hipnotic, in care lumina de la capat este speranta unei vieti mai bune, este promisiunea unei intelegeri reciproce, este descoperirea abilitatii de a ne iubi din nou.

Povestea din Spune-mi ce-ai făcut cu banii? este simpla: Nadejda Petrovna (Anca Sigartau) este disperata. Barbatul ei Boris (Bogdan Talasman) a baut iar si a uitat ce a facut cu banii de salariu. I-au cautat prin toata casa, au rascolit mica lor garsoniera (Nadia si Boris sunt muncitori, el strungar, ea infirmiera – traiesc greu, se descurca si mai greu, trag de fiecare rubla).

Dupa epuizarea tuturor solutiilor clasice, Nadiei nu-i ramane decat o singura varianta – invitarea unui hipnotizator (Claudiu Maier), ales in urma unui anunt gasit in ziar, care sa-l hipnotizeze pe Boris si sa afle unde a pus banii de salariu.

Si de aici incepe toata nebunia: sub hipnoza incep sa spuna tot ceea ce au facut si ascuns unii de altii, ce parere au cu adevarat unii despre altii, ce vise si sperante au. Dar totul, absolut totul, este un hohot continuu de ras. Situatii imposibil de rezolvat, probleme din trecut, devin motive de disputa si genereaza solutii comice. Inclusiv un final pe care nimeni nu-l anticipeaza.

Spune-mi ce-ai făcut cu banii?, un spectacol de teatru care va va provoca, va va bucura si va va arata ca viata e frumoasa si ca poti gasi iubire chiar si la etajul 10 al unui bloc de garsoniere din peninsula Kamceatka.

Spune-mi ce-ai făcut cu banii? adaptare dupa V. Sigarev cu Anca Sigartau, Bogdan Talasaman, Claudiu Maier. Regia – Anca Sigartau

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută