Spiridușul voinic @ Teatrul de Păpuși Puck
„Cred că ar trebui ca orice actor păpușar să aibă măcar o dată experiența de a regiza un spectacol. Am ales această poveste datorită faptului că include animale fantastice și spiriduși, personaje pe care le întâlnim destul de rar în spectacolele de teatru de păpuși de la noi din țară”, precizează ea.
,,Spiridușul voinic” este o alegorie despre copilul interior care, asemenea lui Cic, răspândește bucuria jocului și inocența în jurul său. Copilăria trăită la orice vârstă este cheia către lumea miracolelor.
PovesteaSpiridușul voinic prezintă călătoria eroului spiriduș care prin curajul și bunătatea sa, caută să restabilească armonia în Poiana Izvorului de Aur. În această incursiune magică descoperim imaginarul fantastic al lumii necuvântătoarelor. Prin intermediul întâlnirilor și confruntărilor pe care le are Cic, înțelegem efectele deciziilor personale la nivelul întregii comunități din poiană. Cu fiecare obstacol trecut, cu experiențe trăite prin curiozitate, se leagă prietenii iar călătoria capătă profunzimea unei inițieri.
Spectacolul Spiridușul voinic are un impact vizual puternic, iar concepția scenică unește organic estetica păpușilor și marionetelor cu decorul, muzica și jocul actorilor. Lumea spectatorilor și lumea poveștilor se întâlnesc prin inserțiile a trei naratori poznași. Prin năzbâtiile lor, aceștia descoperă povestea, modifică elemente din decor și animează spațiul liminal dintre scenă și public.
Astfel, este un titlu care li se poate adresa atât copiilor de la trei ani în sus, cât și părinților și adulților care iubesc teatrul de păpuși în general.
E un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.
„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal, jucat de actorul-păpușar Iulian Lungu. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viața încă din copilărie, dar și pentru cei mari. Ne putem lovi în viață de multe obstacole, dar aflăm de aici că este important să mergem până la capăt și să nu ne lăsăm dezamăgiți, să nu ne abandonăm visele și proiectele și nici idealurile”, subliniază Andreea Bolovan.
Distribuția Spiridușul voinic este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Ștefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația.
Scenografia și pictura Spiridușul voinic sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.
Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?
- Calendar Evenimente din România
- Calendar Evenimente din Cluj-Napoca
- Program Filme Cluj-Napoca
- Calendar Festivaluri Romania