Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Specter of a mountain @ Institut français de Roumanie à Cluj

Specter of a mountain

Specter of a mountain @ Institut français de Roumanie à Cluj

Specter of a mountain – Expoziție de Gabriela Olosutean

Curator: Xenia Tinca

Specter of a mountain – Perioada: 1 februarie–1 martie | La Cave | Institutul Francez (str. IIC Brătianu 22, Cluj-Napoca)

Vernisaj: 1 februarie, ora 18.00

Program de vizitare: luni–vineri, 10.00–17.00

„Imaginile ne sunt sursă de fascinație, armătură a memoriei și elemente de structură ale identității, de multe ori acționând la un nivel perceptiv și psihologic inconștient sau semi-conștientizat. Puterea imaginilor de a acționa asupra noastră se exercită chiar dacă le observăm cu intenție și atenție sau nu, dacă trecem pe lângă ele indiferenți sau dacă le lăsăm asumat să ne provoace reacții emoționale, gânduri, trasee de idei care pot ajunge să ne construiască sau să dea relief valorilor care ne orientează existența.

Fascinată de lumea și de vitalitatea imaginilor Gabi Olosutean alege să se concentreze în lucrările sale concomitent precise și ușor misterioase pe capacitatea detaliului de a genera semnificație simbolică. Fragmentul, detaliul și suprapunerea definesc imaginile create în tehnici de gravură de către artistă, care reașază elemente banale ale realității vizuale în compoziții cu alură lirică și atmosferă reținut suprarealistă. Gravurile sale pot fi percepute deopotrivă ca un fel de reprezentare a unei arhive de felul cabinetului de curiozități sau ca inventar de simboluri flexibile, deschise amplu spre interpretarea personală a privitorului.” (Xenia Tinca despre Specter of a mountain)

Gabriela Olosutean este absolventă a secției de grafică de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. A participat la câteva expoziții de grup, iar în 2023 a avut prima expoziție personală în cadrul concursului Expo-Maraton. Folosindu-se de tehnici de multiplicare, ea doreşte ca lucrările ei să inspire o atmosferă meditativă, lentă, în care privitorul să se simtă îndemnat să fie atent la detalii.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută