Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Sonic Ceramics – Polywaves

Polywaves este o instalație ceramică ce crează o sinteză între vedere, atingere și auz. Cele trei simțuri sunt conectate de artistă printr-un performance imersiv, interactiv. Ceramista folosește argila pentru a genera sunet, iar sunetul o ajută să-și modeleze sculpturile.
Instalația ceramică este înconjurată de un mediu sonor creat la fața locului. Delia Maxim modelează lutul, iar simpla atingere a sculpturilor ei generează muzică. Obiectul din lut este conectat la un sistem de senzori care răspund la atingere prin livrarea de semnale electronice către muzician, sub formă de note MIDI. Activați de atingerea artiștilor și trecătorilor, senzorii, încorporați în lucrare, declanșează sunete și toți cei prezenți pot „experimenta” artefactul prin atingere și sunet.
Trecătorii pot interveni atingând obiectele expuse, iar gestul lor va genera melodii și sunete. În consecință, expoziția se va transforma într-un dialog muzical între artiști și spectatori.
Muzicianul Jozsef Iszlai va însoți compozițiile de artă „instantanee” cu instrumentele sale. Va dezvolta texturi digitale, va improviza acorduri și va structura notele; își va dezvolta muzica în funcție de ceea ce se întâmplă în timpul spectacolului.

Sursa: Galateea Contemporary Art

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email