Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Solo Workshop | Yulia Arsen

Atelier pentru profesioniști din dans performance, teatru, susținut de Yulia Arsen
Intrare liberă pe bază de înscriere

𝗬𝘂𝗹𝗶𝗮 𝗔𝗿𝘀𝗲𝗻: Ca parte a practicii mele artistice, sunt interesată de un anumit mod de a simți și de a crea lucrări în care totul este posibil și potrivit, în special „eșecul”, pentru că văd o persoană ca un pendul care se năpustește constant între două extreme, luptă spre echilibru, dar nu-l găsește niciodată. Aceasta poate fi numită impermanența naturii umane. Și, prin urmare, niciunul dintre noi nu poate fi explicat categoric, pentru că suntem în permanență în mișcare. La fel ca lucrările mele – în mișcarea dintre sincer și ironic, conceptual și pop, amuzant și tragic, între setea de libertate și setea de afecțiune, între nevoia de a fi artist și, în același timp, de a găti paste pentru soțul meu.
În timpul acestui atelier, aș dori să vă împărtășesc câteva instrumente care mă ajută să urmăresc pendulul interior și să-l folosesc pentru a crea lucrări. Nu vom lua totul prea în serios pentru că nu avem timp de cercetări reale, dar vom lucra mult cu arta prezenței, cu conștientizarea, cu intuiția și cu instrumente simple, dar eficiente. Vom încerca să observăm cum după o încercare disperată de a ne înrădăcina în ceva, de a întruchipa ceva, de a opri și a fixa momentul, simțim deja începutul mișcării în altă direcție, iar asta se întâmplă împotriva voinței noastre. Va fi multă vorbă și mișcare. Ne vom prețui timpul, ceea ce înseamnă că vom fi preciși și specifici. Vom încerca să renunțăm la gunoi, entuziasm și ratinguri. Vom lucra cu conceptul de solo, pentru că facem un solo întreaga viața și este mai bine să încercăm să ne bucurăm de el.
Nu pot dezvălui întreaga zonă a strategiilor coregrafice pentru că sunt doar un artist și s-ar putea să-mi împărtășesc doar ideile, dar cred cu sinceritate că acest tip de colaborare este foarte hrănitoare și antrenantă în ambele direcții.

Sursa: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti Facebook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută