Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Sofia Zadar @ Atelier Cafe

Sofia Zadar

Sofia Zadar @ Atelier Cafe

Sofia Zadar explorează un imaginar emancipator în compoziții Alt–Pop cu influențe din spoken word și muzica experimentală, îmbinând în producție elemente organice și structuri sonice electronice.

Un amalgam de armonii vocale complexe, structuricompoziționale atipice, synthuri atmosferice și percuții de o corporalitate imersivă contribuie polifonic la un univers sonor inovativ ce susține storytelling-ul reflexiv, o caracteristică neschimbată a proiectului încă de la începuturile sale.

În 2018 Sofia Zadar a debutat pe scena live bucureșteană iar de atunci, a concertat ca headliner în numeroase locații precum Club Control, Expirat Halele Carol, Platforma Wolff, Flying Circus Cluj, Gist Iași, Kozpont Budapest, Goethe Institut Bucuresti, Centrul National al Dansului Bucuresti, cât și în cadrul unor festivaluri precum Budapest Showcase Hub (2022), Mastering the Music Business (2023), Pride Park (2021, 2022, 2023), Zilele Literaturii Europene (2021), Art200 International Film Festival (2022, 2023).

În 2020 a lansat primul său EP, Sunday Blue, iar pe 22 august 2021 l-a lansat pe cel de-al doilea: Lyra, o meditație ecofeministă asupra comunităților și transformărilor colective. Lyra a fost produs la studioul Cirkular din Cluj și a fost caracterizat, printre altele, ca ”o mână de piese care excelează liric și sonic deopotrivă, ridicându-se peste întregi albume de estetici neasumate” (Cezar Popa, Revista Echinox).

În 2022, a făcut parte din colectivul de muziceni selectați pentru Rezidența21, un program de rezidențe colaborative cu desfășurare în Delta Dunării, în cadrul căruia a produs două piese apărute pe compilația Excursie Secretă/Secret Trip. Tot în 2022, videoclipul piesei sale Antigona a fost expus la Ivan Gallery în cadrul expoziției

Mișcarea. Descentralizând Utopia, curatoriată de Revista Cutra.

În 2023 a lansat EP-ul Hictopia, o odisee pop experimentală ce trasează legăturile dintre un prezent somatic și un viitor emergent. Produs din nou la studioul Cirkular, EP-ul a fost lansat printr-un turneu în București, Iași și Cluj, performat live în cadrul Guerrilla Showcase și a primit ample recenzii laudative în presa internațională (printre altele Notion Magazine, Mystic Sons, Purple Melon, Music Crowns):

„Sofia Zadar melds together her immersive and intriguing creativity alongside sophisticated and empathetic storytelling lyricism, creating a listening experience out of this world.”

(LOCK Magazine)

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută