Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Soacra cu trei nurori @ Teatrul Dramatic “Fani Tardini”

Soacra cu trei nurori

Soacra cu trei nurori @ Teatrul Dramatic “Fani Tardini”

Sala Mare

Distribuție: Carmen Albu ( Aftimia ), Svetlana Friptu ( Maranda ), Mihaela Lecca-Gorea ( Anica ), Aureliu Bâtcă ( Constantin ), Cristina Uja-Neagu ( Floarea ), Vlad Ajder ( Culai ), Valeria Taban ( Agripina ), Adelin Ilie ( Gheorghiță ), Lică Dănilă ( Popa Leapșă )

Autor: Ion Creangă

Adaptarea scenică și regia artistică: Dan Mirea

Scenografia: Daniel Divrician

Coregrafia: Elena Anghel

Instrumentiști: Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin, Ionuț Donose

Figurație: Mariana Tabac, Liliana Radu, Valentin Dumitru, Marius Dumitru

Lumini: Marian Tarazi

Sunet: Dan Nedelescu

Regizor tehnic: Lică Dănilă

Sufleor: Delia Gheorghe

Recuziter: Ion Anghel

Machiaj: Marlena Lăcătuș

Cabiniere: Mariana Tabac, Liliana Radu

Comedie | 1 h 45 min | Potrivit pentru copii

Povestea Soacra cu trei nurori a lui Ion Creangă, adaptată pentru scenă și montată de regizorul Dan Mirea, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale – „castele” sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească –, precum și conflictul dintre vechi și nou.

„Spectatorii care vin la Soacra cu trei nurori îl vor descoperi pe Creangă proaspăt, fresh, pentru că el, studiindu-se în școală, a picat un pic în derizoriu. (…) Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei.

Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă și mentalitatea veche la țară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la nașterea copiilor.

Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea. Sigur, nu sub forma asta abruptă, brutală. Dar ea există ca mentalitate și se perpetuează din generație în generație.

La țară încă există mentalitatea că, dacă ești bogat, trebuie să te căsătorești cu una bogată. Că, dacă părintele îți spune ce trebuie să faci, nu trebuie să ieși din cuvântul lui, pentru că el este cel care ți-a dat viață și el îți dă și sens.” – Dan Mirea despre Soacra cu trei nurori.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută