Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Sinagoga din Cetate – Eufonia Festival 2022

Sinagoga din Cetate, o bijuterie arhitecturală din zona centrală a Timișoarei, reinaugurată în prezența împăratului Franz Joseph al Imperiului Austro-Ungar în 1872 și devenită mai târziu o emblemă a Timișoarei, va fi gazda concertului de închidere a Eufonia Baroque Academy. După aproape 20 de ani în care a stat închis, spațiul și-a redeschis de curând porțile publicului larg, prilej numai bun pentru timișoreni să se delecteze cu un concert extraordinar cu 18 instrumente cu coarde și un clavecin, într-o sală cu o acustică magnifică.

Ansamblul format din 19 muzicieni excepționali coordonați de renumitul violonist german Bernhard Forck, va susține un program muzical divers, alcătuit din lucrări celebre ale unor compozitori ca J.S. Bach, C.P.E. Bach, G.P. Telemann sau G.F. Händel.

Extraordinarul concert Brandenburgic Nr. 3 scris de J.S.Bach va fi interpretat de Bernhard Forck, Vlad Popescu, Dora Lăpuște, Mladen Somborac, Andrei Popa, Ruxandra Moșor, Florian Schimdt Bartha, Octavian Lup, Andreea Petrila, Mokan Noe Elod.

Sursa: Filarmonica Banatul

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email