Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Sidy Thal @ Teatrul Evreiesc de Stat

Sidy Thal

Sidy Thal @ Teatrul Evreiesc de Stat

 

Sidy Thal, o coproducție marca Teatrul German de Stat Timișoara / Deutsches Staatstheater Temeswar și Teatrul Evreiesc de Stat, de Thomas Perle și Clemens Bechtel, în regia lui Clemens Bechtel.

Spectacolul vorbește despre atentatul antisemit care a avut loc în actuala clădire a Opera Națională Română din Timișoara și a teatrelor din Timișoara, cu prilejul turneului cunoscutei actrițe a acelei vremi, Sidy Thal.

 

Spectacolul Sidy Thal va reuni actori din ambele trupe, va fi jucat în limbile idiș, germană și română și va fi supratitrat în limbile română și engleză. Va fi prima colaborare atât de strânsă între două dintre cele mai importante instituții teatrale din România care își desfășoară activitatea în limbi ale unor minorități naționale.

Realizarea spectacolului a fost însoțită de o muncă de cercetare cu privire la destinul actriței Sidy Thal, dar și la istoria comunității evreiești din țara noastră. Scrierea scenariului a fost încredințată lui Thomas Perle, una dintre cele mai apreciate voci tinere din dramaturgia spațiului de expresie germană, el însuși provenind dintr-o familie cu rădăcini germane și maghiare din Maramureș. Lui i s-au alăturat în acest demers regizorul german Clemens Bechtel și Maria Mădălina Irimia, de la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania ”Wilhelm Filderman”.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Teatrul German de Stat Timișoara / Deutsches Staatstheater Temeswar

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută