Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Sibiu Opera Festival

Demarat în anul 2001, sub denumirea de ”Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu”, proiectul „Sibiu Opera Festival” reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate, pentru muzica de operă.

Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul constituie, totodată, o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă, prin includerea în festival a secțiunii de concurs de canto – VOX ARTIS.

Evenimentele componente ale festivalului se desfăşoară în spaţii consacrate – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu şi în spaţii neconvenţionale, iar programele sunt axate pe spectacole de operă, operetă, musical şi balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied şi arii din opere, concurs și evenimente conexe.

Fiecare ediție aduce la Sibiu peste 500 de artişti invitaţi din țară și de peste hotare: dirijori, solişti, ansambluri corale și camerale, ansambluri de operă şi balet, colective artistice ale unora dintre cele mai cunoscute teatre lirice.

Sibiu Opera Festival

Cea de-a XXI-a ediție a festivalului, care va avea loc în primele 11 zile ale lunii septembrie, aduce la Sibiu o serie de evenimente de înaltă ținută, precum masterclass-uri de canto cu baritonul Florin Estefan, momentele muzicale ”Take an Opera Break” susținute în spații publice neconvenționale, gală de operă, gală de balet și producțiile ”Don Giovanni” și ”Nabucco”. Reprezentația ”Don Giovanni”, o coproducție a Filarmonicii sibiene cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca, va avea loc în data de 10 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia. Spectacolul de operă ”Nabucco” al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca e programat în ultima zi a festivalului, duminică, 11 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Informații despre bilete pe filarmonicasibiu.ro.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută