Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Sibiu Guitar Meeting – ediția a VIII-a

Începând din 9 septembrie, Sibiul găzduiește timp de 3 zile cel mai mare eveniment din România dedicat chitariștilor: Guitar Meeting, ediția a VIII-a. Vor avea loc Concertul Manifest, la care sute de chitariști vor cânta în același timp 20 de piese folk-rock, concerte live în aer liber susținute de Vița de Vie, Trooper, Semnal M, Antract, Mircea Vintilă și Emeric Imre, seria de concerte Young Revolution, zeci de ateliere și alte activități.

Concertul Manifest, cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festival, va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, ora 17:00, în Muzeul ASTRA. Sute de chitariști veniți din toată țara vor fi vedetele show-ului. Aceștia s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 20 de piese folk-rock românești și internaționale, în duet cu marii artiști invitați: Adrian Despot de la Vița de Vie va cânta ”Praf de stele”, Trooper va avea un moment unic pe piesa ”Trec anii (Zi după zi)”, Emeric Imre va cânta ”Nebun de alb”, iar Antract ne aduc ”Iubirea” și ”Trebuie să crezi”.

Tot sâmbătă, 10 septembrie, Guitar Meeting invită toți sibienii la o serie de concerte live în Muzeul ASTRA. La Scena Folk, artiștii Mircea Vintilă și Emeric Imre & Marius Roje vor cânta de la ora 14:00. Seara, imediat după show-ul chitariștilor e programat un concert live Vița de Vie. Accesul la toate evenimentele din Muzeul ASTRA se face prin achiziționarea unui bilet de intrare pentru o zi, fizic sau online, de pe site-ul muzeului.

Duminică, Guitar Meeting se mută în Piața Mică. Aici va avea loc seria de concerte Young Revolution, susținute de trupe și artiști din toată țara. Din line-up fac parte trupe tinere, care prezintă noi sound-uri rock, iar seara se încheie cu un concert live Antract, la ora 21:00. În completarea momentelor muzicale, experiența culturală oferită la festival va fi una extrem de complexă. De activități se vor putea bucura atât cei din comunitatea de chitariști, cât și publicul larg din Sibiu și împrejurimi. În primele 2 zile ale festivalului se vor organiza zeci de activități, printre care: Guitar Afterlife Expo, Painted Sounds, Rock The Screen, Air Guitar, Vânători de comori, Workshop-uri de industrie muzicală, Festivalul Luminii, Clasa 0 de Chitară în Școala Veche, Atelier de testare intrumente, Atelier de creat chitare din carton, Ateliere de creație, Atelier percuție la butoaie, Audiții muzicale.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută