Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Serile pianistice @ Centrul de Cultură George Apostu Bacău

Serile pianistice

Serile pianistice @ Centrul de Cultură George Apostu Bacău

INVITAT: 𝐏𝐀𝐔𝐋 𝐂𝐑𝐈𝐒𝐓𝐈𝐀𝐍 𝐈𝐎𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔

Implementat în calendarul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” în primăvara acestui an, programul „Serile pianistice”, organizat în parteneriat cu Asociația de Concerte „SYRINX”, și-a câștigat deja un loc binemeritat în rândul iubitorilor de muzică clasică din Bacău, prin calitatea artiștilor invitați și prin măiestria lor interpretativă.

Până acum, sala de concerte din cadrul Muzeului de Artă contemporană „George Apostu” a vibrat în ritmul armoniilor sonore generate de mâinile mult exersate ale unor mari pianiști și instrumentiști din țară și din străinătate – Emilio Aversano, Italia (13 martie 2023), Cristian Sandrin, Marea Britanie (7 aprilie 2023), Mihai Ungureanu, România, alături de Tony Chessa, Italia (23 mai 2023) și membrii grupului cameral „Vocalise Ensemble” – Steluța Radu, pian, Mircea Călin, vioară, Viorel Tudor, violă, și Marin Cazacu, violoncel (16 iunie 2023), evenimente desfășurată sub egida Serile pianistice.

Bacău

Invitatul special al Centrului la Serile pianistice este 𝐏𝐀𝐔𝐋 𝐈𝐎𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔, unul dintre cei mai talentați tineri pianiști din România, student la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania”, unde a fost admis cu media zece, la clasa prof. univ. dr. Corina Ibănescu, sub îndrumarea căreia se află de la vârsta de opt ani. Paul Ionescu a debutat ca solist la vârsta de nouă ani, când a interpretat alături de Filarmonica din Braşov, sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, concertul în Re major de Joseph Haydn.

De atunci și până în prezent, Paul a desfășurat o neobosită activitate concertistică în țară și în străinătate, susținând în calitate de solist peste 25 de concerte, în compania orchestrelor filarmonicilor din Brașov, Bacău, Botoșani, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Chișinău (Republica Moldova), alături de orchestra Capella Toscana în Lucca și Pisa (Italia), sau în Elveția, la Amthaus Ruti, Rapperswill-Jona, în cadrul festivalului Musiksommer am Zurichsee și la Berna si Zűrich în compania orchestrei NZO (Neue Zuricher Orchester).

Forța sa artistică, expresivitatea și originalitatea interpretativă, l-au propulsat pe tânărul Paul Ionescu în elita pianiștilor din România, după cum ne indică și bogatul său palmares artistic, concretizat, până în prezent, prin cele 25 de premii obținute la concursurile naționale și internaționale.

Programul concertistic Serile pianistice din data de 29 septembrie 2023 cuprinde:

Eduard J. Orendi, Sonata în Do major, op. 75:

  1. Allegro con moto
  2. Andante quasi Adagio

III. Allegro energico (Rondo)

Serghei Rachmaninov, Polichinelle op. 3

Heitor Villa-Lobos, O Polichinelo

Ludwig van Beethoven, Andante favori, WoO 57

Alexander Scriabin, Studiu Op. 8 Nr. 11 în si bemol minor

Alexander Scriabin, Studiu Op. 8 Nr. 12 în re diez minor

Bach – Busoni, Chaconne în re minor

Pentru anul 2023 programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub egida „Tradiție și Credință – Trepte ale Desăvârșirii”.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută