Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Second Life @ Museikon

Second Life

Second Life @ Museikon

Expoziția „Second Life” cu lucrări din colecția artistului sibian Ion Isailă va fi vernisată la Museikon, în Alba Iulia, pe 29 noiembrie și va putea fi vizitată până pe 20 ianuarie.

Vor fi expuse opere de grafică, sculptură, artă decorativă, albume și miniaturi ce provin de pe trei continente – artă modernă și contemporană europeană, dar și din epocile anterioare, precum și obiecte de artă etnografică, aborigenă și artă religioasă. Este vorba despre lucrări cumpărate și primite de la artiști colegi, prieteni, profesori, multe dintre ele cu dedicație personală.

Second Life

„În aparență o zonă exclusivă, exorbitantă și selectă, piața de artă este – în principiu – accesibilă oricui. În expoziții, ateliere, galerii și în case de licitație, dar mai ales online se pot cumpăra oricând și la prețuri modice sau mici lucrări minunate, chiar și de la artiști celebri. Nepriceperea, nesiguranța, dar mai ales comoditatea și lipsa de informație și voință fac ca oameni extrem de puțini să se bucure de aceste valori autentice”, spune Isaila. „Dincolo de valoarea artistică și culturală, de caracterul enciclopedic – documentar și de relația personală cu o mare parte a operelor si obiectelor propuse, prezenta expoziție se dorește a fi un impuls și o pledoarie pentru artă și pentru artiști, pentru susținerea lor pe o scară mai largă, prin implicarea publicului iubitor sau potențial la finanțarea și promovarea valorilor reale ale artei contemporane. Lucrurile se pot schimba”, adaugă el.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută