Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Searǎ de film franco-german: „Exit – Ieșirea mea din ură”

Searǎ de film franco-german: „Exit – Ieșirea mea din ură"
Regia: Karen Winther
15+, documentar – Germania – 2018 – 52 min
Intrarea liberă.
Film cu subtitrare în limba românǎ
Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez din România la Iaşi vă invită miercuri, 10 mai 2023, începând cu ora 18:30, la Seară de film franco-german, la Palatul Braunstein, spaţiul de la Cupolǎ. Va fi prezentat filmul 𝘌𝘹𝘪𝘵 – 𝘐𝘦𝘴𝘪𝘳𝘦𝘢 𝘮𝘦𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘶𝘳𝘢, un documentar realizat de canalul european de televiziune ARTE.
Pornind de la povestea sa personală de viață, regizoarea Karen Winther relatează în documentar cum s-au radicalizat tinerii și cum au reușit să înceapă o nouă viață.
Ca adolescentă a iubit extremele: a activat mai întâi într-un grup de extremiști de stânga, apoi s-a alăturat unui grup de extremiști de dreapta, până când a reușit să scape din aceste cercuri. În documentarul ei foarte personal, regizoarea întâlnește oameni din Germania, Franța, Norvegia și SUA, la fel ca ea, au reușit să părăsească aceste grupări și au avut curajul să vorbească despre trecutul lor.
Filmul a fost prezentat la DOK Leipzig în 2018, unde a fost distins cu premiile: 𝘠𝘰𝘶𝘯𝘨 𝘌𝘺𝘦𝘴 𝘍𝘪𝘭𝘮 𝘈𝘸𝘢𝘳𝘥, 𝘎𝘦𝘥𝘢𝘯𝘬𝘦𝘯-𝘈𝘶𝘧𝘴𝘤𝘩𝘭𝘶𝘴𝘴 și 𝘎𝘰𝘦𝘵𝘩𝘦-𝘐𝘯𝘴𝘵𝘪𝘵𝘶𝘵 𝘋𝘰𝘤𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘺 𝘍𝘪𝘭𝘮 𝘗𝘳𝘪𝘻𝘦.
Eveniment organizat de Centrul Cultural German şi Institutul Francez din România la Iaşi, în colaborare cu Muzeul Municipal “Regina Maria” Iași și cu sprijinul Goethe-Institut.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută