Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Scoala femeilor versus Scoala barbatilor

scoala femeilor versus scoala barbatilor

Un spectacol coregrafic de GIGI CĂCIULEANU

Dramaturgia: Gigi Căciuleanu

" "

Traducerea și adaptarea: Codruța Popov

Data premierei: 30 septembrie 2022 (Sala 2)

Durata spectacolului:1h 15

Audiență generală

 

Cum am putea aniversa 400 de ani de la nașterea lui Molière mai bine decât printr-un spectacol Molière? Cum am putea dovedi mai clar că Molière ne este contemporan în spirit, ba fiindcă a luat-o înaintea timpului său, ba fiindcă lumea a mai întârziat pe ici, pe colo decât printr-un spectacol Molière? Și cine ar  putea s-o facă mai bine decât cel care a înțeles și a dat formă, la patru secole după Molière și „Regele Soare”, dansActorului, marele coregraf Gigi Căciuleanu, care „traduce” cu imaginația sa ludică și profundă vocea unică a marelui dramaturg francez?

ȘCOALA FEMEILOR versus ȘCOALA BĂRBAȚILOR este o suită de istorii despre această luptă căreia civilizația, cu toate marile ei cuceriri, încă nu i-a dat de capăt după 6000 de ani de patriarhat. Povești fermecătoare despre mici iubiri, mici infernuri domestice, mici nedumeriri și multe subterfugii, mici războaie și diplomații repun în discuție, cu lucidă bonomie și cu grație fără milă, o societate care încearcă și tot încearcă să îndrepte o balanță în care nedrept stăm despărțiți de-atâta timp – femeile de-o parte, de alta – bărbații.

 

Distribuția: Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Mirela Puia, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Iuliana Crăescu, Alina Spiridon, Oana Antonovici, Cătălin Ursu, Raul Lăzărescu, Marin Lupanciuc, Andrei Zgăbaia, Darius Zet, Bogdan Blystiar, Alexandru Romescu

Scenografia: Corina Grămoșteanu

Muzica: Paul Ilea

Asistent de regie: Mirela Puia

Regia tehnică: Andreea Gecse

Lumini: Gerhard Crăciun, Alexandru Stănescu, Adrian Stănescu

Operare sunet: Cristian Stana

Machiaj: Andra Diac

Costume: Carla Pora-Stiassny, Lavinia Ghiban

Recuzită: Karoly Albert

Sursa: Teatrul Național Timișoara

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută