Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Şcoală de vară: Filosofie pentru adolescenţi

Participarea la acest atelier îţi va deschide o fereastră către o lume fascinantă, o lume a întrebărilor mereu deschise, căci nici măcar marii filosofi nu au căzut de acord în toate privinţele. Tocmai persistenţa întrebării face cu putinţă filosofia. Ceea ce au lăsat aceşti gânditori în urmă e mărturia faptului că filosofia este, pe lângă interogare, mirare, iubire de înţelepciune, un mod de viaţă. La acest atelier vom pune în act filosofia, practicând-o, pornind de la întrebările şi frământările pe care le avem cu toţii.

Pe parcursul a 5 întâlniri, ne vom apleca asupra unor situaţii de viaţă care ne privesc pe fiecare dintre noi şi în examinarea cărora vei trăi o veritabilă experienţă filosofică. Pe măsură ce ne vom aventura pe căile marilor întrebări ale omului, vom găsi răspunsuri la întrebările pe care noi înşine ni le punem: Cine sunt eu?, Cum să trăiesc bine?, Ce mă face fericit?, Cum iubesc şi mă fac iubit? etc.

La sfârşitul întâlnirilor, vei înţelege ce este filosofia din interiorul ei, antrenându-ţi gândirea şi aprofundând relaţia cu sine.

Sursa: Fndaţia Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută