Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

SARIUL întâlneşte IA

Veşminte de ceremonie, obiecte vestimentare de colecţie, ţesute manual, brodate sau imprimate după metode antice sunt prezentate în expoziţia „SARIUL întâlneşte IA” de la ARCUB. Expoziţia organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB, sub auspiciile Ambasadei Indiei în România este curatoriată de Iulia Gorneanu şi poate fi vizitată la Hanul Gabroveni – Sala Arcelor, în perioada 8-20 iunie 2022.

„SARIUL întâlneşte IA” este o expoziţie-unicat ce prezintă un dialog vizual între unul dintre cele mai recognoscibile simboluri ale culturii indiende – Sariul şi o piesă iconică a culturii româneşti – Ia. Atât sariul cât și cămașa românească, ia, sunt piese de artă tradițională vie, ce poartă ca valoare intrinsecă istoria unei memorii colective, geniul artizanilor, amintirea femeilor care le-au creat, purtat și transmis. Sunt piese vestimentare cu o mare încărcătură emoțională ce evocă trăiri nostalgice, frânturi de istorie personală transmise de la o generație la alta, ca parte a trusoului de nuntă sau oferite în momente semnificative din viaţă.

Exponatele sunt obiecte de colecție curatoriate de colecționara de artă și promotoare a culturii tradiționale românești Iulia Gorneanu atât din colecția sa personală de ii, cât și din colecția de sariuri a designerului Anamaria Lazăr.

Sursa: ARCUB

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută