Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 7

Rosto

Spectacol prezentat de Teatrul Act București

Autor: I.L. Caragiale

Distribuție: Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader

Regia: Alexandru Dabija

Scenografia: Alexandru Dabija

Durata: 1h 20 min

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani.

Bilete: biletebrasov.ro/eveniment/rosto/

 

Prezentare spectacol:

Această nouă producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto” spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.

„Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rîndul nostru să-l ascultăm.” afirmă regizorul Alexandru Dabija.

Spectacolul „Rosto” continuă colaborarea deja consacrată a Teatrului ACT cu Raiffeisen Bank.

„În timpurile neobișnuite pe care le trăim, ne bucurăm că putem fi parteneri la o nouă premieră a Teatrului ACT, iar odata cu această piesă, deschidem și un nou capitol al colaborării noastre – Caragiale și textele lui. Sunt convinsă că și acest nou capitol din colaborarea noastră cu Teatrul ACT va aduce multă bucurie spectatorilor din toată țara și va însemna descoperirea unei alte abordări a lui Caragiale, una inedită, așa cum a fost și cu operele lui Creangă.” a spus Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Săptămâna Comediei 2022 - Ziua 7

Spectacol multipremiat la Festivalului Săptămâna Comediei 2021

Premiul pentru Cel mai bun actor: Dan Rădulescu, pentru rolurile din spectacolul „Rosto„

Premiul pentru Cea mai bună regie: Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului „Rosto„, după Ion Luca Caragiale, producție a Teatrului ACT București;

Premiul pentru Cel mai bun spectacol: producția Teatrului ACT București – „Rosto”, după Ion Luca Caragiale, regia Alexandru Dabija;

Premiu Special al Juriului: Marcel Iureș, pentru excelență în arta actorului, pentru afirmarea prestigioasă a teatrului independent în România și pentru promovarea umorului neaoș în spectacolele sale.

Sursa: biletebrasov

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email