Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Să vorbim despre gaz / Lansare zină și povești despre rezistență

Vă invităm în data de 13 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟗:𝟎𝟎 la Casa Tranzit (str. Barițiu, nr 16, Cluj Napoca) să vorbim despre gaz.
→ Gazul metan poluează și cauzează schimbările climatice.
→ Gazul metan alimentează războaie.
→ Gazul din Marea Neagră nu este o soluție de urgență la criza energetică cu care ne confruntăm.
→ #gatacugazul
Afirmații precum acestea, în contextul războiului din Ucraina și al urgenței energetice, sună ca și cum ne împotrivim singurei soluții posibile. Vrem să contestăm această viziune și să arătăm că viitorul încă depinde de noi, de cum ne uităm la el și ce resurse punem noi în joc. Era combustibililor fosili este pe sfârșite și asta creează unul dintre cele mai dense contexte geopolitice de până acum. Fără a vrea (și a putea) să fim exhaustivi, vă propunem să începem de aici:
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐢:
–> 𝟏𝟗.𝟎𝟎 𝐋𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐳𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐢𝐯𝐢𝐬𝐭𝐞 #𝐠𝐚𝐭𝐚𝐜𝐮𝐠𝐚𝐳𝐮𝐥. @PaginiLibere
Ne-am uitat la cum își construiește industria gazelor fosile viitorul. Am arătat cum afectează acestea în mod direct mediul și cum gazul contribuie la criza climatică actuală, dar și la conflictele geopolitice curente. Ne-am uitat la minciunile pe care se bazează toate acestea și la cum politicienii se alătură în mod hotărât cu planurile de viitor ale capitalului, fiind atent coordonați (și corupți) de industria de lobby. Această coordonare de sus în jos a viitorului nostru atât energetic, cât și de mediu și social, este extrem de distructivă. Vrem să vă povestim despre asta, să vă aducem un exemplar al textului nostru și să discutăm împreună ce-ar fi de făcut.
Această prezentare va avea loc în limba română
–> 𝟐𝟎.𝟑𝟎 𝐏𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧ță
În partea a doua a întâlnirii noastre îl vom avea alături pe Anthony care ne va povesti despre lupta de rezistență față de planuri similare în SUA. Cei opt ani de administrație Obama sunt în general văzuți ca o perioadă de progres ecologic în SUA. Cu toate acestea, în ciuda aderării la Acordul de la Paris și blocând două proiecte majore de conducte de petrol, președintele Obama a promovat, de asemenea, extinderi uriașe ale producției de gaz metan și petrol în SUA. Această prezentare se va concentra pe o campanie împotriva infrastructurii de gaz metan din nord-estul SUA și lecțiile pe care le poate oferi activismului pentru justiție climatică.
Această prezentare va avea loc în limba engleză
_________________
Mulțumim mult Editura Pagini Libere pentru găzduire. Susținerea și ajutorul din partea colectivului au contribuit înzecit la finalizarea acestei zine. Pentru mai multe informații despre editură accesați pagina https://pagini-libere.ro/, unde puteți găsi în curând și zina noastră #gatacugazul la secțiunea Zine.
Sursa: Tranzit House Facebook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută