Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Magia Filmelor la Cinema Astra: Să ucizi o pasăre cântătoare (1962)

Să ucizi o pasăre cântătoare

Magia Filmelor la Cinema Astra: Să ucizi o pasăre cântătoare (1962)

“Să ucizi o pasăre cântătoare” este un roman scris de Harper Lee și publicat în 1960. Romanul a avut succes imediat, câștigând Premiul Pulitzer pentru ficțiune, și a devenit o piesă clasică a literaturii americane moderne. Film a apărut în anul 1962 și a fost regizat de Robert Mulligan.

O mulțime de oameni furioși înconjoară pușcaria unde este închis Tom Robinson (Brock Peters) cu intenția de a-l linșa. Prizonierul este un bărbat de culoare acuzat de viol.

Cel mai respectat avocat din Alabama, Atticus Finch (Gregory Peck) hotaraste sa-l reprezinte, riscandu-si cariera. El ajunge in fata inchisorii si incearca sa impiedice oamenii, dar este si el amenintat. Multimea este pe punctul de a se deslantui, cand, in mijlocul oamenilor apare Jean Louise, fetita de opt ani a lui Finch. Ea incepe sa vorbeasca in continuu cu oamenii, in stanga si in dreapta si reuseste, in mod miraculos sa imprastie oamenii.

Pledoaria finala a lui Atticus Finch nu reuseste sa convinga juriul ca Tom este nevinovat si acesta din urma este condamnat. Din acest moment, ura lui Robert Ewell, omul care a inscenat totul, se revarsa asupra familiei avocatului…

Să ucizi o pasăre cântătoare

Să ucizi o pasăre cântătoare (1962) / To Kill a Mockingbird

  • Luni, 12 decembrie 2022
  • ora 19.00
  • Regia: Robert Mulligan
  • Cu: Gregory Peck, John Megna
  • Gen film: Dramă
  • Durata: 129 minute

 

Trailer: 

Să ucizi o pasăre cântătoare

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email