Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Red Line @ Muzeul Vasile Pogor

Red Line

Red Line @ Muzeul Vasile Pogor

De Ziua Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române Iași invită publicul să asiste la un spectacol de teatru-dans cu o coregrafie remarcabilă, „Red Line”, începând cu ora 18:00, în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor – Casa Junimii.

„Red Line este despre exagerare, despre abuz și exces. Un spectacol oglindă al societății care galopează într-un tumult continuu, într-o agitație care, de cele mai multe ori, se finalizează cu fenomenul denumit burnout. Excesul ne însoțește peste tot, fie că vorbim despre un exces de timiditate, de putere, de ură, de gândire, de iubire, de muncă, de singurătate. Iar noi, cu toții, știm că e prea mult atunci când depășim „linia roșie”.

Conceptul spectacolului s-a născut într-o perioadă aproape de burnout pe care am resimțit-o înaintea procesului de creație. Ne-am îndreptat atenția și spre cei din jurul nostru și am observat efectele excesului, așa că ne-am gândit să le conturăm într-un spectacol în care vrem să vedem ce se află după „linia roșie”. Red Line este despre un preamult ce a dat pe-afară, despre tot ce nu am mai putut să trecem cu vederea, despre ce trăim cu toții, de fapt.” (Alice Veliche)

Red Line

Dinamica spectacolului este transmisă inclusiv prin intermediul lui Andrei Emilian, lighting designer-ul spectacolului, Dani Popa, sunetistul, și Georgiana Condurache, colega noastră de scenă. Red Line este proiect realizat cu oameni puțini, dar creativi, receptivi și devotați. Spectacolul durează 30 de minute și nici n-ar fi putut dura mai mult. Este o supradoză de energie.

Interpretează: Alice Veliche, Georgiana Condurache, Alexandru Radu

Sunet: Dani Popa

Light design: Andrei Emilian

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută