Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Ramanenjana x (un)safe zones @ Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Ramanenjana x (un)safe zones

Ramanenjana x (un)safe zones @ Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

 

Pe 6 și 7 octombrie, de la 19:30, vă invităm la „Ramanenjana”, unul dintre cele mai de succes spectacole Tangaj Collective, dublat de o seară de filme de dans co-prezentate de Bucharest International Dance Film Festival.

Ca parte a turneului internațional „Retrocontrol — Documentare Performative în Deplasare”, cele două evenimente prezintă dansul ca o revoltă împotriva unui sistem opresiv, un răspuns la izolarea geografică, criza politică, sau lipsa de empatie. În dorința de a încuraja alte tipuri de discursuri din afara sferei de influență vestice, cele două seri invită publicul să descopere coregrafia socială a unor comunități din Madagascar, Ghana, China, Finlanda, sau celor de la granița dintre SUA și Mexic.

 

  • 6 octombrie

19:30 — RAMANENJANA — spectacol — RO/DE/MG, 2022, 60’

20:45 — UN (SAFE) ZONES — proiecție filme de dans — DRAGON BOYS (GH, 2023, 12’), IN THE SAME BOAT (FI, 2022, 8’), GHOSTLY LABOR (US, 2022, 13’)

 

Bilete online aici

 

  • 7 octombrie

19:30 — RAMANENJANA — spectacol — RO/DE/MG, 2022, 60’

20:45 — UN (SAFE) ZONES — proiecție filme de dans — I HAVE NO LEGS, AND I MUST RUN (CN, 2022, 15’), WARSHA (LB, 2022, 16’)

 

Bilete online aici

 

RAMANENJANA

6,7/10/2023 | 19:30

spectacol, 2022, RO/DE/MG, 60’

de SIMONA DEACONESCU & GABY SARANOUFFI

“Ramanenjana” este un spectacol docu-ficțiune despre un dans care a făcut istorie. În limba malgașă, “Ramanenjana” înseamnă ceva care te face rigid, dar și ceva care te face puternic. În mijlocul bolilor, al tulburărilor sociale și al ritualurilor de vindecare, spectacolul dezbate critic mai multe versiuni ale aceluiași eveniment de dans în masă. Realizat ca urmare a mai multor ani de cercetare, “Ramanenjana” examinează rolul social al dansului și modul în care colonialismul ar fi putut răspândi concepții greșite despre o mișcare extraordinară.

Spectacolul a avut pemiera în 2022 la Radialsystem în Berlin și a fost prezentat ulterior la CNDB (RO), TNB (RO), I’Trota International Dance Festival (MG), !Jomba Contemporary Dance Festival (SA), Connect Contemporary Dance Festival (RO), Quinzena de Dança de Almada (PT), Derida Dance Centre (BG) și urmează a fi prezentat în cadrul Stagiunii Dinam, la Faber, în Timișoara. În ianuarie 2024, spectacolul va avea o serie de reprezentații în regiunea British California, Canada, ca parte a selecției PuSh International Performing Arts Festival. “Ramanenjana” a fost creat în rezidență la PACT Zollverein (DE), IFM Madagacar (MG), Goethe Zentrum Antananarivo (MG).

 

UN (SAFE) ZONES

6/10/2023 | 20:45 | 33’

proiecție de filme de dans, co-prezentată de Bucharest International Dance Film Festival

 

DRAGON BOYS

12’, 2023, GH, Tom Ringsby

În Accra, Ghana, o frăție cu rădăcini într-o combinație unică de acrobații, dans și jonglerii cu foc, ajunge să fie un model pentru tinerii pe care îi antrenează și sprijină financiar.

 

IN THE SAME BOAT

8’, 2022, FI, Mervi Junkkonen

“In the Same Boat” vorbește despre limitele corpului îmbătrânit și ale minții neîngrădite, printr-o călătorie plină de peripeții, în care se atinge un nou record finlandez de înjurături.

 

GHOSTLY LABOR

13’, 2022, US, John Jota Leaños, Vanessa Sanchez

“Ghostly Labor” care explorează istoria muncii de-a lungul graniței dintre Statele Unite și Mexic prin intermediul dansurilor step și zapateado mexicane, Son Jarocho, mișcării afro-caraibiene și muzică live.

 

UN (SAFE) ZONES

7/10/2023 | 20:45 | 31’

proiecție de filme de dans, co-prezentată de Bucharest International Dance Film Festival

 

 I HAVE NO LEGS, AND I MUST RUN

15’, 2022, CN, Yue Li

Un atlet căruia i-a trecut vremea se luptă cu mai multe răni. Sosirea unui nou recrut talentat în echipa sa plantează semințele geloziei în mintea Protagonistului.

 

WARSHA

16’, 2022, LB, Dania Bdeir

Mohammad, macaragiu din Beirut, se oferă voluntar să se ocupe de una dintre cele mai înalte și periculoase macarale din Liban. Departe de ochii tuturor, reușește să-și trăiască pasiunea secretă și să găsească libertatea.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută