Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Vernisaj prima regină a României @ Conacul Pană Filipescu

Prima regină

Vernisaj prima regină a României @ Conacul Pană Filipescu

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10 vă invită joi, 8 februarie 2024, ora 11, la sediul secției sale Muzeul “Conacul Pană Filipescu” din comuna Filipeștii de Târg, nr. 868, județul Prahova, să participați la vernisajul expoziției itinerante „Carmen Sylva, prima regină a României – 180 de ani de la naștere”.

Expoziția, prilejuită de aniversarea a 180 de ani de la nașterea reginei Elisabeta – regina poetă este rodul unui parteneriat de colaborare între Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

Scopul expoziției este de a ne aminti de cea care a fost prima regină a României. În cadrul expoziției, publicul va putea admira fotografii, cărți poștale și publicații din patrimoniul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova și creațiile realizate de tinerii artiști. Elevii colegiului mai sus menționat, au fost invitați să realizeze, sub îndrumarea dascălilor Liliana Marin, Georgiana Tudor, Raluca Pîrlițeanu, Rita Bădulescu și Mihail Tudor reflexii artistice ale operei și personalității reginei Elisabeta.

Muzeograf Monica Cîrstea

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută