Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Portret colectiv efemer

„Portret colectiv efemer” este o acțiune culturală transdisciplinară care are ca temă „Muncitorul pe cont propriu” (așa cum este el descris în statisticile de specialitate) sau în limbaj comun actual, a “freelancer-ului”, a persoanei integrate pe piața muncii fără un angajament pe termen lung – muncitorul independent, liber profesionistul, lucrătorul freelance.
Demersul inițiat de Centrul Educațional de Arte Performative CEVA chestionează modul în care oamenii se raportează la “muncă”. Subiectul ales este unul esențial la nivelul comunității locale din Târgu Neamț intersectându-se la nivel de condiții și nesiguranțe cu perspectivele tinerilor artiști din țara noastră. Lipsa perspectivelor, actualele condiții socio-economice de la nivelul orașului îi fac pe tineri (și nu numai), pe cei care rămân, să apeleze la modalități precare de câștigare a traiului zilnic.
Am ales să folosim artele vizuale ca instrument de revitalizare culturală urbană și familiarizare a publicului din mediile defavorizate cu arta implicată social. Considerăm că în acest caz, cultura poate funcționa ca vehicul de cunoaștere și conștientizare, de apropiere și de creare a unui spațiu de dezbatere social.
Departe de a fi o concluzie a proiectului, expoziția mizează să continue discuția despre schimbările continue prin care trece piața nereglementată a muncii și efectele acesteia asupra texturii sociale, la nivel local și national.

Sursa: Facebook Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest)

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută