Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Popfolklorica

Începe Jazz Bastion, ediția a II-a !

Muzica de jazz va deschide cea de-a treia stagiune estivală a Bastionului Artiștilor!

Vineri, cu ocazia Zilei Universale a Iei, îi așteptăm pe iubitorii muzicii de jazz în Bastionul Țesătorilor din Brașov, pentru un concert POPFOLKLORICA, o călătorie muzicală care îmbină muzica jazz, pop, vintage soul, blues & gospel, cu folclorul românesc autentic.

Purtarea iei la eveniment este recomandată și apreciată!

JAZZ BASTION, ediția a II-a, se desfășoară în perioada 24 iunie – 11 august 2022, la Bastionul Țesătorilor din Brașov. Intrarea la toate concertele Jazz Bastion va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Lansat sub sloganul ,,Dacă vă place arta puteți să ne priviți de sus”, proiectul local a stârnit mult interes în rândul artiștilor independenți și a căpătat anvergură națională, generând în 2020 și în 2021 adevărate stagiuni estivale.

 

Jazz Bastion 2022 este un proiect al Asociației Forums, realizat împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și sprijinit de Zizin și Brainia.

 

Primul concert JAZZ Bastion 2022 nu este unul deloc întâmplător. Pregătiți-vă iile și voia bună și haideți vineri, 24 iunie de la ora 19, să sărbătorim Ziua Universală a Iei alături de POPFOLKLORICA în Bastionul Artiștilor!

Popfolklorica este un concept muzical live – exploziv si divers, pus în scenă de OVI (voce, pian, keys), Frații Cazanoi (țambal, flaut și instrumente de suflat tradiționale), renumitul pianist de jazz Sorin Zlat, alături de un band de excepție: Eugenia Nicolae (vocal), Marius Ciupitu “Ciupi” (drums), Sheby Joo (bass).

O călătorie muzicală care îmbină muzica pop, jazz, vintage soul, blues & gospel, cu folclorul românesc autentic!

 

Despre Jazz Bastion

Jazz Bastion este o stagiune de concerte de jazz lansată în anul 2021 cu scopul sprijinirii și promovării tinerilor artiști. La prima sa ediție, Jazz Bastion a propus explorarea creativă a stărilor prilejuite de pandemie cu toate restricțiile sale (stare de urgență, stare de alertă, distanțare fizică și măsuri excepționale de siguranță) și conferirea de valențe pozitive și constructive situației dificile pe care am traversat-o împreună, deși izolați. Desfășurată în curtea superbă a Bastionului Țesătorilor din Brașov, stagiunea Jazz Bastion 2021 a oferit publicului brașovean 11 concerte la care au participat 52 artiști români și străini.

 

Despre Bastionul Artiștilor

În perioada în care sectorul artistic a fost printre cele mai greu încercate de pandemie, s-a născut la Brașov proiectul ,,Bastionul Artiștilor” prin care Muzeul Județean de Istorie Brașov, la inițiativa managerului Nicolae Pepene, a pus Bastionul Țesătorilor la dispoziția instituțiilor de cultură din Brașov ca spațiu alternativ pentru organizarea evenimentelor în aer liber, în condiții de siguranță impuse de măsurile legale pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

 

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile!

Evenimentul este organizat de Asociația Forums împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și UCIMR, cu sprijinul Brainia și Zizin, fiind un proiect cultural co-finanțat de Consiliul Județean Brașov

Sursa: Bastionul Artiștilor/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email