Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Pisica lui Schrödinger

de Alexa Băcanu

Regie: Alexandru Berceanu

Coregrafie: Mădălina Dan

Documentarist: Andreea Chindriș

Consultanți: Alexandra Sofonea, Gina Enache-Tuppad, Mădălina Sava

Scenografie virtuală: Ciprian Făcăeru

Designer de interacțiune: Florin Dumitru

Costume: Ina Isbășescu, Luiza Enescu

Producție costume: Atelier Persona

Afiș: Manuela Marcovici

Durata: 1 h 20 min / Pauză: Nu

„Acum 300 de mii de ani, undeva în sudul Africii de Sud, am râs și l-am pocnit în joacă cu o piatră pe fratele meu când mi-a zis, nu te duce până lângă tigru, adu-ți aminte cum ne-a mâncat al doilea câine domestic din istorie, ca pe un pui de dodo. Când tigrul și-a înfipt colții în gâtul meu mi-am dat seama că fratele meu avusese dreptate și am vrut să-mi recunosc greșeala, dar deja nu mai aveam corzi vocale. Am murit aproape imediat după, fără șansa de a-mi da genele optimiste mai departe. Viitorul se anunță depresiv.”

Spectacolul urmărește traseul psihologic al unei persoane afectate de anxietate și depresie, de la încercările de a raționaliza ceea ce i se întâmplă, la eforturile de a îndeplini sarcini banale, la cele de a păstra aparența normalității. Cu toate că factorii declanșatori se găsesc undeva în exterior, lupta e dusă cu totul în interior, între diferitele voci interioare care zgândăresc, inhibă, sperie, într-o polifonie care nu lasă loc de liniștea în care se pot căuta și găsi soluții.

Spectacolul face parte din proiectul Intensiv Interior, care aduce în prim plan tema tulburărilor psihologice de tip anxios-depresiv, prin realizarea unui spectacol de teatru și a unei expoziții, bazate pe o perioadă de documentare. Producția a fost precedată de focus grupuri cu persoane afectate de aceste tulburări, precum și de o masă rotundă cu specialiști în domeniu.

O producție unteatru.

Sursa: TNB

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email