Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare album

Peace the Gun @ Pixel TM

Peace the Gun

Peace the Gun @ Pixel TM

Peace the Gun – Spoken Word Performance w/ Dumitru Fanfarov & VonAim

Pe 28 ianuarie Peace the Gun vor lansa primul lor album – 𝑠𝑡𝑒𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑙𝑒𝑡𝑒 – în premieră la Timișoara.

Alături de ei vor performa pe beat-urile lui VonAim trei poeți din „Comuna 30” – Alex Hyged, Mădălina Aldescu și Tudor Mutrescu.

Performance-ul va fi însoțit de proiecții ale instalațiilor marca TOMAGRAPH.

Peace the Gun – Nu rata primul performance de spoken-word la Pixel!

Peace the Gun – Support artist 20 lei.

Este o discuție interminabilă care se naște pe marginea subiectului psihodeliei între Fanfarov și VonAim. Reprezintă un anumit tip de apropiere față de beaturi și feluri de-a livra, dar nu și un cerc închis, aceștia colaborând cu poeți și beatmakeri cu care se identifică. Au fost invitați la Bienala Europeană din Brașov, Weekend Sessions, SWORDS (sesiuni de spoken-word București) și FILIT Chișinău, unde alături de Mugur Grosu, au performat în spectacolul poetic E581. De asemenea, în 2022, au perfomat la Berlin în cadrul proiectului Antibabylon.

𝑠𝑡𝑒𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑙𝑒𝑡𝑒 este un album de debut care s-a născut în urma unui lung vagabondaj de studio. Deși reluată de nenumărate ori, înregistrarea a avut loc la Chișinău, în cadrul studioului SPD și a Ministerului Subculturii, cu ajutorul lui VonAim și al lui Alex GL.

Este variantă auditivă a volumului de poezie

𝑠𝑡𝑒𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑎̆ semnată de Fanfarov și apărută în 2020 la Casa de Editură Max Blecher. Sau mai degrabă o derivare a acestuia. Pe album pot fi regăsiți printre producători: Pierre C, SAMÄA, Nicu Duratski, Vineri, Ivy Lab, CoryaYo și PTG (VonAim, Ramin Mazur și Eugen Gavriliuc).

„Comuna 30” e un proiect care își propune să promoveze tinerii scriitori și să-i aducă în fața publicului printr-o serie de lecturi publice, seri de cenaclu și ateliere în mai multe locații din Timișoara. De asemenea, proiectul dorește să creeze un spațiu sigur în care tinerii să se poată exprima în felul lor, să învețe unul de la celălalt, pentru ca astfel să construiască o comunitate în care aceste voci diferite să se dezvolte în timp.

Alex Hyged a absolvit facultatea de Litere, Istorie și Teologie la Timișoara, specializarea română-engleză și are un master în Studii Americane. E performer, poet, librar la librăria independentă La Două Bufnițe și membru al Asociației Culturale Contrasens. A fost la 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑑𝑎𝐹𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑁𝑢𝑚𝑒 – 𝑃𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚 – Pe drum în 2021 și a publicat un volum de poezie, 𝑛𝑖𝑚𝑖𝑐 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙, la Casa de Pariuri Literare.

A participat la numeroase proiecte de performance și poezie precum 𝑆𝑦𝑛𝑡ℎ𝑒𝑡𝑖𝑐 𝑃𝑜𝑒𝑡𝑟𝑦 2 (2022) sau seria de lecturi performative organizate de Fundația ArtEcounters. În prezent scrie o teză de doctorat despre Performance Poetry ca fenomen interactiv. Pe lângă librărit, mai coordonează proiectul „Comuna 30” unde-așteaptă s-audă cât mai multe voci noi în literatură.

Mădălina Aldescu are douăj’ de ani și până acum n-a prea vrut să vorbească despre ce scrie, dar apoi a devenit consăteancă a „Comunei 30”, a avut primul performance în februarie 2023, împreună cu Cenaclub, apoi a învățat cum se face un performance la „Strada Fără Nume”. Îi găsiți niște poezii despre părinți triști și păpuși gonflabile pe platforma „O mie de semne”. E dependentă de îmbrățișări și se identifică ca hobbit.

Tudor Mutrescu e Spoken Word Artist și organizator de evenimente culturale. A fondat asociația Decopertat în 2020 și își propune să creeze comunități de susținere, încurajare și formare pentru artiști la început de drum.

În prezent, activează ca redactor în Editura Decopertat.

Ana Toma │ TOMAGRAPH este artist vizual și editor cu preocupări în zona graficii, a instalației, a fotografiei și a scenografiei evenimențiale.

În prezent se ocupă de imaginea, promovarea și organizarea Clubului de lectură Institutul Blecher și ale Casei de Editură Max Blecher, pe care le-a înființat în 2009, respectiv 2010, alături de scriitorul Claudiu Komartin și de scenografia spectacolelor marca Toma&Toma. Semnează conceptul grafic pentru afișele Clubului de lectură Institutul Blecher, pentru cărțile apărute în cadrul Casei de Editură Max Blecher și pentru revista „Poesis internațional”.

Te așteptăm la concertul Peace the Gun

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută