Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Pe drum

pe drum

PE DRUM

Scenariul: Lucian Țion și Darius Prodan. Regia: Lucian Țion. Cu: Leonard Chionac, Ioan Crișan, Demetra Vasiliu, Dragoș Lupău Scenografia: Vlad Mureșan. Păpuși: Oana Tămaș. Muzica: Max Anchidin

Biletele sunt accesibile online aici.

Pe Drum este un spectacol adresat publicului tânăr și în special acelor elevi din clasele terminale și studenților care vor dobândi în curând (sau au dobândit recent) carnetul de conducere. Proiectul este motivat de lipsa programelor de educație rutiere în școală, pe canalele de socializare sau în mass-media, programe menite să conștientizeze publicul asupra riscurilor nerespectării regulilor de circulație de către șoferi.

În aceste condiții, arivismul, sărăcia, corupția și insuficienta implicare în educație a principalilor actori socio-politici din România (poliția rutieră, guvernul, etc.) face necesară nevoia unei acțiuni de conștientizare. Aceasta mai ales în contextul în care vizibilitatea fundațiilor și asociațiilor care se ocupă de siguranța circulației este eclipsată de știri axate pe latura spectaculoasă a accidentelor de circulație. Nu în ultimul rând, neîncrederea cetățeanului de rând în poliție și lipsa de respect de care se „bucură” această instituție în România face necesară promovarea unei noi fețe a acestei instituții, o față umană și îngrijită, pe care Poliția Română se străduiește să o răspândească la nivelul societății.

În 2008, numărul de decese din accidente rutiere în România s-a ridicat la 3063. 3063 de oameni au murit datorită comportamentului agresiv în trafic, al vitezei și al alcoolului la volan. Deși în anul 2010 numărul accidentelor mortale a fost în scădere (2300 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor de circulație iar 8500 au fost grav rănite), accidentele continuă să situeze România pe primele trei locuri la numărul de morți în Uniunea Europeană. Contextul care face necesară prezența proiectului Pe drum pe scena unui teatru este situația precară a condițiilor de trafic din România și faptul că țara noastră se situează, din momentul aderării la Uniunea Europeană în 2007 și până în prezent, pe ultimele trei locuri la numărul de accidente rutiere din UE împreună cu Bulgaria și Latvia. Deși la nivel național au existat proiecte culturale cu tematică rutieră, natura acestora nu vizează educația publicului tânăr.

„Pe drum” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Evenimentul are loc sâmbătă, 3 decembrie, la ora 19 la:

Insomnia Café & Bistro, Str. Universității Nr.2, Cluj-Napoca

pe drum
EVENT FACEBOOK:

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută