Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Paula Modersohn-Becker und die Worpsweder @ Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Paula Modersohn-Becker und die Worpsweder

Paula Modersohn-Becker und die Worpsweder @ Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Vineri, 31 mai 2024, ora 18, vă invităm la vernisajul expoziției ”𝐏𝐚𝐮𝐥𝐚𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐬𝐨𝐡𝐧-𝐁𝐞𝐜𝐤𝐞𝐫 𝐬̧𝐢 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̧𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐖𝐨𝐫𝐩𝐬𝐰𝐞𝐝𝐞. 𝐃𝐞𝐬𝐞𝐧𝐞 𝐬̦𝐢𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐚̆ 𝟏𝟖𝟗𝟓 – 𝟏𝟗𝟎𝟔”, organizat de Cultural German Brașov în colaborare cu ifa – Institut für Auslandsbeziehungen și Centrul Multicultural al Universității Transilvania.

Expoziția reunește lucrări ale pictoriței germane Paula Modersohn-Becker (1876-1907) și ale artiștilor cu care a lucrat în mica localitate Worpswede de lângă Bremen.

Lucrările coloniei de artiști, din care făceau parte Otto Modersohn, Fritz Mackensen, Hans am Ende, Fritz Overbeck, Heinrich Vogeler și mai ales Paula Modersohn-Becker, simbolizează un moment de cotitură în istoria artei, când oamenii căutau cu nerăbdare noi forme de exprimare artistică.

Lucrările expuse reflectă relațiile strânse din cadrul coloniei de artiști din Worpswede, un loc pitoresc din nordul Germaniei, caracterizat de o geografie dificilă și de o climă neprietenoasă. Artiștii care au trăit și au lucrat împreună acolo au dezvoltat relații simbiotice care s-au sprijinit și s-au inspirat reciproc.

Expoziția este organizată cu ocazia aniversării a 𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 a Centrului Cultural German la Brașov și va putea fi vizitată în perioada 𝟑𝟏 𝐦𝐚𝐢– 𝟏𝟐 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, de luni până vineri, între orele 14 și 20, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, bd Eroilor 29.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută