Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Paul Kenyon – „Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne”

 

Eveniment: Paul Kenyon în dialog cu Nadine Vlădescu, unde cititorii pot întâlni autorul într-un dialog deschis și achiziționa cartea cu autograf.

 

Vă invităm la lansarea cărții „Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne“, de Paul Kenyon.

Cartea este o istorie vie, strălucitoare, plină de umor și înfiorătoare a unora dintre cei mai ciudați dictatori pe care i-a văzut vreodată Europa.

Cu ocazia lansării cărții, autorul va vizita România pentru o serie de evenimente importante, unul dintre acestea fiind:

 

Despre carte:

România, singura țară din Europa de Est care vorbește o limbă romanică, a fost mereu diferită de vecinele sale, iar în secolul XX s-a confruntat pe plan intern cu o galerie de personalități controversate: regele corupt Carol al II-lea; liderul antisemit al Gărzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu, sau generalul vanitos Ion Antonescu, care a venit la putere în 1940 și a condus țara într-o alianță cu Germania nazistă. După 1945, puterea a fost preluată de micul Partid Comunist, sub care țara a fost victima represiunii de tip stalinist și a colectivizării după model sovietic.

Apoi, în 1965, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu, în România a început cea mai ciudată dictatură din istoria recentă a Europei.

Mai mult decât o poveste a României moderne care se citește ca un roman, cartea Copiii nopții este și o descoperire personală a acestei țări extraordinare. Atenția pe care Paul Kenyon o acordă viciilor și tendințelor cleptomane ale despoților se combină cu o analiză sinceră și personală a unei familii românești.

Sursa: Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu

 

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email