Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Parada Junilor

Junii Brașovului vor coborî în cetate în Duminica Tomei, pe 1 mai, și ne vor delecta cu costumele lor tradiționale, parada călare și alte câteva evenimente mult-așteptate: Învestirea şerjilor (în 24 aprilie), Mersul la stropit (25 aprilie), Marțea cu plăcinte (26 aprilie) și Aruncatu-n ţol (29 aprilie).

Parada de duminică, 1 mai, va începe din Piaţa Unirii, la ora 11.00 și se va termina la Pietrele lui Solomon, în jurul orei 14.00.
Traseul este următorul:Piaţa Unirii – Strada Constantin Brâncoveanu- George Bariţiu – Piaţa Sfatului – str. Mureşenilor – Bulevardul Eroilor – str. Republicii – Piaţa Sfatului – str. Apollonia Hirscher – str. Poarta Schei – str. Prundului – str. Pe Tocile – str. Podul Creţului.

DRESS CODE: Costum popular!
După o pauză de doi ani, din cauza restricțiilor legate de pandemie, vrem să marcăm această revenire printr-un moment special. Lansăm provocarea ca fiecare dintre participanți să vină îmbrăcat în costum popular, sau cel puțin să poarte un obiect din ținuta populară.

Evenimentele legate de obiceiurile junilor sunt organizate de Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov.

În plus, un Târg de Artă Tradițională și Meșteșuguri va fi organizat în Piața Sfatului, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, în perioada 29 aprilie – 1 mai. Înscrierile se mai pot face până pe 20 aprilie.
Detalii aici: https://www.brasovcity.ro/ro/stiri_pe_larg/14348/

Sursa: Junii Brașovului

Credit foto: Andrei Paul

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email