Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Orosz Márton la Festivalul New Media Art RADAR

  • Locație: Palatul Camerei de Comerț și Industrie

 

Pentru a treia oară va avea loc festivalul de artă new media RADAR cu tema Metaverse. RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities) este cel mai amplu festival dedicat noilor medii digitale din România, unde pot fi vizionate proiecte multidisciplinare: AR, VR, instalații interactive, NFT-uri, artă cu inteligență artificială, proiecție la 360 de grade, video mapping, care sunt create folosind caracteristicile clădirilor. În secțiunea RADAR Kids copiii pot descoperi instalații interactive realizate special pentru ei.

În programul festivalului va avea loc o serie de conversații despre contextul și rolul artei new media în cultura contemporană, cu titlul FAR Talks. Organizatorii și-au propus să invite artiști, curatori, mediatori culturali pentru a dezvolta și a crea mai multă conștientizare pentru publicul larg cu privire la scena și proiectele de artă digitală locală și internațională și pentru a extinde limitele pentru noi colaborări și contexte.

În cadrul FAR Talks va veni la București OROSZ Márton, directorul Muzeului Vasarely și curator al Muzeului Light Art din Budapesta. Evenimentul va avea loc vineri, 14 octombrie cu titlul New Media Centers & Museums.

Sursa: Institutul Liszt București

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută