Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Orașul creativ. Modă, costum și identitate

Muzeul Municipiului București vă invită să vă înscrieți la programul “Orașul creativ. Modă, costum și identitate”, ce cuprinde ateliere de introspecție urbană și realizare de “zine” dedicate adolescenților, susținute de Mona-Silvia Timofte, educator cultural.

Atelierele vor avea loc astfel:

6 iulie 2022, 10.30 – 12.30 – Orașul creativ. Modă, costum și identitate, Palatul Suțu;

7 iulie 2022, 10.30 – 12.30 – Orașul creativ. Modă, costum și identitate, Muzeul Theodor Aman;

8 iulie 2022, 10.30 – 12.30 – Orașul creativ. Modă, costum și identitate, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei.

În cadrul acestui curs, adolescenții participanți vor putea explora maniera în care înțelegem și ne exprimăm identitățile prin hainele pe care le purtăm, spațiile pe care le ocupăm și comunitățile de care aparținem. În cadrul fiecărei întâlniri, se va porni de la unul sau mai multe obiecte din una dintre colecțiile MMB pentru a discuta despre maniera în care hainele au evoluat de-a lungul timpului mai departe de rolul lor utilitar, pentru a exprima atât statutul, interesele și valorile celui care le poartă, dar și apartenența la o anumită comunitate. Analizând moda altor epoci și maniera în care oamenii își decorau interioarele, vom încerca să înțelegem cum și de ce ne îmbrăcăm, comportăm și reprezentăm pe noi înșine, dar și ce influență are orașul în care trăim asupra acestor alegeri.

Categoria de vârstă: 15+.
Număr de participanți: 15 adolescenți/ atelier
Tarif: 20 lei / adolescent / atelier

Pentru înscrieri și detalii legate de fiecare program din Școala de Vară la MMB, participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

Sursa: Palatul Suțu

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email