Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Opera Aperta @ Cluj-Napoca

opera aperta 2023

Opera Aperta @ Cluj-Napoca

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Opera Aperta promite să spargă granițele clasicului, sub bagheta tehnologiei. În cele patru zile de festival, publicul este invitat să descopere spectacole-vedetă, precum producția Rigoletto a Operei clujene, de data aceasta într-o nouă prezentare prin folosirea inteligenței artificiale, dar și concerte care îmbină jazz-ul și comedia sau instalații spectaculoase în Parcul Ștefan cel Mare.

Opera Aperta se va deschide în 22 iunie, în Piața Unirii, la ora 20:30, cu 𝐈𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨 𝐝𝐢 𝐭𝐞, un concert în care baritonul Florin Estefan și tenorul Eusebiu Huțan, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca și bandoneonistul invitat Giancarlo Palena, vor recrea atmosfera intimă și emoționantă a serilor italiene. (intrare liberă)

Vineri, 23 iunie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Operei Naționale Române, te așteptăm să (re)descoperi povestea excentricei familii Addams care, la începutul anilor ’90, cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă. Musicalul 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐀𝐝𝐝𝐚𝐦𝐬 este prezentat de Teatrul Excelsior București.
Evenimentul este oferit de WENS Travel, iar accesul se face pe bază de bilet.

Tot vineri, 23 iunie, de la ora 21:30, te așteptăm în Piața Unirii, la un concert de jazz, susținut de 𝐃𝐢𝐦𝐚 𝐁𝐞𝐥𝐢𝐧𝐬𝐤𝐢 & 𝐃𝐒 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐎𝐫𝐜𝐡𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚, un proiect inedit de divertisment de înaltă calitate, unde muzica și elementele de comedie se combină într-un mod organic și creează o atmosferă incitantă pe durata întregului spectacol. Evenimentul îl are ca protagonist principal pe Dima Belinski, pianist, compozitor, aranjor și entertainer, care a concertat cu propriul său show numit „It’s More Than Just A Piano Show!” în peste 100 de țări din lume. (intrare liberă)

Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 18:00, Opera Lounge își deschide porțile pentru 𝐍𝐨𝐭𝐞 𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐨𝐥𝐞, o întâlnire cu maestrul David Crescenzi, unde vei afla câteva dintre secretele bine ascunse, până acum, care stau în spatele spectacolelor puse în scenă de Opera Națională Română.

Tot sâmbătă, 24 iunie, dar de la ora 20:30, pe scena din Piața Unirii va urca Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca cu al său spectacol dublu 𝐂𝐚𝐯𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐑𝐮𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚𝐧𝐚/ 𝐏𝐚𝐢𝐚𝐭̦𝐞. Sub semnătura regizorală a lui Emese Szabó, această lucrare a devenit unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Operei Maghiare. Această producție îl va titra pe tenorul invitat László Boldizsár, un obișnuit al Operei de Stat din Bratislava și al Teatrului Național Szeged. (intrare liberă)

Opera Aperta se va încheia duminică, 25 iunie, cu 𝐑𝐢𝐠𝐨𝐥𝐞𝐭𝐭𝐨, opera verdiană care face săli pline de fiecare dată. Prezentat de orchestra și soliștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub conducerea muzicală a maestrului dirijor și director artistic al Operei clujene David Crescenzi, spectacolul va fi pus în scenă de invitați de excepție: tenorul Ovidiu Purcel în rolul Ducele, Simone Piazzola în rolul Rigoletto și soprana Andreea Mădălina Barbu în rolul Gilda.

De data aceasta, spectacolul asigurat de drama bufonului Rigoletto va fi completat AI forte de instalația realizată de Polyhedron, special dezvoltată pentru a traduce mișcările mânilor dirijorului David Crescenzi, cu ajutorul unei inovații absolute în România. (intrare liberă)

*Pe toată durata festivalului, adică între 22 și 25 iunie, publicul va putea ocazia să admire și să experimenteze 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐰𝐞𝐚𝐯𝐞-𝐌𝐚𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 𝐕𝐢𝐬𝐮𝐚𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐲𝐩𝐡𝐨𝐧𝐢𝐞𝐬, o serie de instalații sculpturale realizate de trei artiști români, Ștefana Hatnean, Liviu Bulea și Tudor Costin, ce vor fi amplasate în parcul Ștefan cel Mare.

Cea de a VII-a ediție a Opera Aperta este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Asociației „Opera 2 You”.

 

Sursa: Opera Națională Română Cluj-Napoca

 

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email