Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Oameni singuratici

Oameni singuratici

Oameni singuraticiadaptare după Gerhart Hauptmann, autor distins cu Premiul Nobel pentru Literatură.

 

De o izbitoare actualitate tematică socio-psihologică, spectacolul “OAMENI SINGURATICI”, în regia lui Florin Caracala, după piesa cu același titlu de Gerhart Hauptmann, vă propune o reflecție pe marginea unei drame familiale, a rutinei domestice, amăgitoare și sterilă, a diferențelor intelectuale, a neînțelegerii și înstrăinării reciproce.

Spectacolul face parte dintr-un diptic teatral, constituit din două spectacole diferite, ambele în regia lui Florin Caracala, care pot fi vizionate separat. Lupta pentru un ideal și consecvența față de propria ființă, privite din perspective diferite, cea a personajului masculin central din “Oameni singuratici” și cea a personajului feminin din “Libertate la Bremen” (spectacol realizat în 2021), este liantul care leagă cele două spectacole.

 

regie, scenografie, adaptare text, univers sonor: Florin Caracala

Distribuție:

Marian Stavarachi

Mălina Lazăr

Tatiana Ionesi

Daniel Busuioc

Răzvan Conțu

Andreea Boboc

Marian Alexandru Chiculiță

asistent de regie: Marian Alexandru Chiculiță

video design: Andrei Cozlac

mișcare scenică: Alice Veliche

pregătire muzicală: Cezar Ichim

traducere: Paul B. Marian

Ar părea paradoxal să vorbim astăzi despre singurătate, ca maladie globală, în era tehnologiei, a comunicării instante și a conectivității. Cu toate acestea, singurătatea este o problemă majoră a secolului nostru care afectează milioane de oameni în întreaga lume. În “Secolul singurătății” nivelurile de singurătate au atins cote alarmante la toate grupele de vârstă, indicatorii de singurătate fiind diverși: nivelul scăzut de empatie și compasiune, stil relaţional deficitar în familie sau cuplu, conexiuni superficiale în detrimentul celor profunde, aversiunea generațională față de intimitate, lipsa conexiunilor umane reale pe social media, individualismul și egoismul, etc.

Spectacolul “Oameni singuratici” este realizat de Teatrul Național Iași, în coproducție cu FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași, în cadrul proiectului „UnderAct – Program de rezidențe și mobilitate artistică”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.

 

Bilete online: https://www.myticket.ro/bilete/14981/oameni-singuratici-10-martie-2023-sala-de-teatru-la-cub-iasi.html

 

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email