Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Oameni Singuratici

Oameni Singuratici
Spectacolul Oameni Singuratici este o adaptare scenică după textul lui Gerhart Hauptmann, autor distins cu Premiul Nobel pentru Literatură. Este realizat de Teatrul Național Iași, în coproducție cu FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași, în cadrul proiectului „UnderAct – Program de rezidențe și mobilitate artistică”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.
______________________________________________
regie, scenografie, adaptare text, univers sonor: Florin Caracala
Distribuție:
Marian Stavarachi
Mălina Lazăr
Tatiana Ionesi
Daniel Busuioc
Răzvan Conțu
Andreea Boboc
Marian Chiculiță
asistent de regie: Marian Chiculiță
video design: Andrei Cozlac
mișcare scenică: Alice Veliche
pregătire muzicală: Cezar Ichim
traducere: Paul B. Marian
Foto: Claudia Nicolau Ungureanu, Bogdan Artene
Preț bilet: 40 lei
________________________________________________________
„Ar părea paradoxal să vorbim astăzi despre singurătate, ca maladie globală, în era tehnologiei, a comunicării instante și a conectivității. Cu toate acestea, singurătatea este o problemă majoră a secolului nostru care afectează milioane de oameni în întreaga lume. În Secolul singurătății, nivelurile de singurătate au atins cote alarmante la toate grupele de vârstă, indicatorii de singurătate fiind diverși: nivelul scăzut de empatie și compasiune, stil relaţional deficitar în familie sau cuplu, conexiuni superficiale în detrimentul celor profunde, aversiunea generațională față de intimitate, lipsa conexiunilor umane reale pe social media, individualismul și egoismul etc.
De o izbitoare actualitate tematică socio-psihologică, spectacolul Oameni singuratici, în regia lui Florin Caracala, după piesa cu același titlu de Gerhart Hauptmann, vă propune o reflecție pe marginea unei drame familiale, a rutinei domestice, amăgitoare și sterilă, a diferențelor intelectuale, a neînțelegerii și înstrăinării reciproce.
Spectacolul face parte dintr-un diptic teatral, constituit din două spectacole diferite, ambele în regia lui Florin Caracala, care pot fi vizionate separat. Lupta pentru un ideal și consecvența față de propria ființă, privite din perspective diferite, cea a personajului masculin central din Oameni singuratici și cea a personajului feminin din Libertate la Bremen (spectacol realizat în 2021), este liantul care leagă cele două spectacole.”   – Carmen Grădeanu, Președinte FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email