Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

O noapte furtunoasă @ Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

noapte

O noapte furtunoasă @ Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, Clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan

O co-producție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați (Facultatea de Arte) – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, 2022

Proiect inclus în programul de practică teatrală „Teatrul și școala – platformă educațională”, coordonat de conf.univ.dr. Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”

„O NOAPTE FURTUNOASĂ este un spectacol studențesc care își propune să fie nu doar  un studiu practic menit să dezvolte abilitățile actoricești ale studenților actori, ci și un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea și ludicul.

Caragiale ne-a pus la dispoziție o frumoasă ocazie de a ne descătușa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol și umor.

La acest spectacol am încercat să oferim o nuanță de specificitate abordării actoricești imaginându-ne că acțiunea se petrece undeva în Moldova.

Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcție, care nu numai că ne-a oferit valențe noi de înțelegere a situațiilor, dar ne-a și conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească.

În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul și ironia lui Caragiale.” – conf.univ.dr. RADU HORGHIDAN, regizorul spectacolului și conducătorul de an

„O generație plină de energie, plină de viață, plină de umor” | Conf.univ.dr. Radu Horghidan și asist.univ.dr. Oana Mogoș, despre Promoția 2022 a Facultății de Arte și despre coproducția O NOAPTE FURTUNOASĂ

DE: ION LUCA CARAGIALE

DISTRIBUTIE

Mihai Păun ( Jupân Dumitrache ), Laurențiu Bobeică ( Nae Ipingescu ), Maria Niță ( Veta ), Mihaela Grosu/ Dorina Iuliana Necula ( Zița ), Ionuț Strat ( Spiridon ), Andrei Ardeleanu/ Robert Bîclea ( Chiriac ), Nică Bargan ( Rică Venturiano )

Autor: Ion Luca Caragiale

Regia artistică și scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan

Asistență regie: asist.univ.drd. Oana Mogoș

Comedie | 1 h 30 min | Sala Mare

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri?
Calendar Evenimente din Galați
Calendar Festivaluri Romania

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email