Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Nunta lui Krecinski @ Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova

kre

Nunta lui Krecinski @ Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova

Premieră în Craiova!

Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migală de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu această ocazie în rândul celor mai captivanți regizori de teatru. În acest spectacol, fiecare replică și fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performanțe comice excepționale.

„Nunta lui Krecinski” de la Teatrul de Comedie, mult după A.V. Suhovo-Kobîlin, aşa cum este asumat, în regia lui Mihai Bendeac este unul dintre cele mai sincere spectacole de teatru – este exact ceea ce pretinde a fi şi oferă publicului exact ce îi promite la cumpărarea biletului: o comedie bufă în care gag-urile curg în cascadă, iar spectatorii se pot bucura liniştiţi de aproape trei ore de râs bogat şi, de ce nu, terapeutic.

Mihai Bendeac
Sursa: Facebook Mihai Bendeac

Incet, încet uiţi să te mai uiţi în stânga şi în dreapta să verifici dacă se cade să râzi zgomotos, nu te mai judeci şi nu te mai analizezi dacă se cade sau nu să râzi la ceva atât de puţin sofisticat, te laşi luat de val şi râsul devine molipsitor.

Pur şi simplu ieşi din sală cu un zâmbet netrucat, încărcat de o energie bună, vesel chiar. Iar asta se întâmplă destul de rar. A devenit destul de greu să mai fii vesel.

Povestea despre Krecinski cel duplicitar, cartofor şi scăpătat, care se însoară din interes, ar putea fi o banală istorioară cu haz dintr-un secol trecut la care cel mult te poţi amuza ca de o scenetă veche.

Derapajele controlate, exagerările şi gomflările, toată această lumea ca o spumă este foarte bine motivată în toate aspectele sale.

Apoi muzica ce acompaniază triumfal ridicarea de cortină, intrările şi ieşirile din scenă şi subliniază cu două linii groase unele replici sau situaţii, potenţând ridicolul şi sporind efectul comic – acordurile recognoscibile în spatele alămurilor şi înfloriturilor şi complicaţiilor sunt cu atât mai satisfăcător de intuit din melodiile formaţiei Carla’s dreams.

Distribuție:, Liviu Pintileasa, Mihai Bendeac, Vlad Drăgulin, Mihaela Teleoacă, Gloria Găitan, Lucian Ionescu, Marius Drogeanu, Serban Georgevici, Matei Arvunescu, Bogdan Ghițulescu, Gabi Costin / Marcelo Cobzariu

Regia: Mihai Bendeac

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Efecte speciale: Vlad Grigorescu

Muzica: Carla’s Dreams

Soundtrack: Mihnea Irimia

Light design: Alin Popa

Traducerea: Alexandru Kirițescu, Sonia Filip

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri?
Calendar Evenimente din Craiova
Calendar Festivaluri Romania

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email