Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii @ Cinema Victoria Timișoara

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii @ Cinema Victoria Timișoara

Focus Oscar

România, Luxemburg, Franța, Croația · 2023

" "

Regia: Radu Jude

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii este un road-movie în care Angela (Ilinca Manolache) traversează un București aglomerat și ostil. Este și o dramă despre un bărbat (Ovidiu Pîrșan) rămas paralizat în urma unui accident de muncă. Este și o comedie despre realizarea unui film de protecția muncii. Și o satiră despre noul capitalism românesc, în care își face apariția strănepoata lui Goethe, jucată de Nina Hoss. Și un film de montaj, unde imagini din Angela merge mai departe de Lucian Bratu intră într-un dialog cu imaginile din prezent. Plus un avatar digital, câteva citate, anecdote și muzică pentru toate gusturile.

Festivaluri și premii: Leopardul de argint – Premiul Special al Juriului, Mențiune din partea Juriului Ecumenic și Premiul I din partea Juriului Tinerilor la Festivalul Internațional de Film de la Locarno; Premiul Criticilor de film – Hamburg FF; Cel mai bun film – din partea Juriului Tinerilor – Black Canvas FF, Mexic; Propunerea României pentru Premiile Oscar 2024, categoria “Cel mai bun lungmetraj internațional”; parte din selecția de 40 de producții cinematografice pentru nominalizarea la premiile Academiei Europene de Film 2023; New York IFF, Toronto IFF, BFI London, Viennale, Chicago IFF, Pusan IFF, Ghent IFF etc.

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii  – Cu: Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss, Dorina Lazăr, Katia Pascariu

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută